Tavse chefer kører medarbejdere i sænk

Sandheden om virksomhedens røde tal og tomme sider i ordrebøgerne bliver bag lås og slå på chefens kontor.

56 procent af de danske lønmodtagere får nemlig ikke nogen form for orientering fra ledelsen om fremtidsudsigterne for deres arbejdsplads, eller om de behøver at frygte for deres job.

Det viser en ny undersøgelse, der er gennemført af YouGov for KommunikationsGruppen.

Med deres tavshed overlader cheferne det til medarbejderne at danne deres egen vurdering af deres jobsituation ud fra snak med kolleger, sladder rygter og mediehistorier om krisen.

- Det er udtryk for ledelsessvigt, som forværrer krisen for virksomhederne, fastslår Lisbeth Wirgowitsch, som er administrerende direktør KommunikationsGruppen.

Hun understreger at usikkerheden bestemt ikke gavner medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen.

- Senest har en række topchefer i det private erhvervsliv fortalt, at de venter nye fyringsrunder i de kommende år. Det er naturligvis et problem i sig selv, men problemet bliver mange gange større, hvis medarbejderne på danske arbejdspladser er overladt til selv at forestille sig, hvilke mulige konsekvenser krisen vil få for deres arbejdsplads og deres job, siger Lisbeth Wirgowitsch.

Det er dog ikke alle virksomhedsledere, der ærer tavshedens lov. 34 procent af adspurgte lønmodtagere er blevet orienteret om krisen og konsekvenserne for virksomheden og medarbejderne.

Ni procent er blevet orienteret direkte, enten ved et stormøde eller ved et personligt møde med nærmeste chef. Andre ni procent er blevet orienteret via intranet, nyhedsbrev eller e-mail.

- Det er budskabet, der bør afgøre, hvilke kanaler ledelsen vælger at kommunikere gennem. Der er jo ingen grund til at indkalde til personlige møder, hvis der blot er tale om en generel orientering. Omvendt vil det være helt malplaceret at sende en fyreseddel pr. e-mail, siger Lisbet Wirgowitsch.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip