Taxaer kræver flygtningekunder og stopper strøm mod EU

Makedonske taxachauffører og sure græske landmænd har tirsdag sat en prop i strømmen af flygtninge og migranter mod EU på den mest benyttede rute via Balkan.

Chaufførerne er vrede over, at de ikke får andel i transporten af de mange flygtninge, der rejser nordpå.

Derfor blokerer de de tog, som de græske myndigheder kræver benyttet til transporten mod Makedonien.

- Situationen spidser lidt til nu, siger Unicefs koordinator i den makedonske flygtningelejr i Gevgelija, Jesper Frovin Jensen, til Ritzau.

Flere tusinde flygtninge og migranter er angiveligt strandet på den græske side på grund af konflikten.

Flygtningene er nervøse for, at eksempelvis Tyskland vil lukke grænsen. Derfor vil de hurtigt videre, fortæller koordinatoren.

- Der er ikke panik, men folk vil gerne videre. Der er to spørgsmål, en flygtning stiller: Er der wi-fi, og hvornår går toget?

En kameramand fra nyhedsbureauet Reuters rapporterer fra grænsen, at hundredvis af flygtninge i Grækenland vandrer på hovedvejen mod Makedonien, da deres busser ikke kan komme videre.

Landmænd, som er vrede over en pensionsreform, blokerer grænsen med traktorer, hvorfor flygtningene fortsætter til fods på hovedvejen.

Demonstrationen i Makedonien skyldes, at det makedonske center for krisehåndtering (CMC) har besluttet, at tog er den foretrukne transportmåde gennem landet.

- Disse taxachauffører styrer situationen hele vejen op igennem Europa med deres lille demonstration. Chaufførerne har jævnligt lavet disse aktioner. Lige nu kan man se, at det er en kamp om, hvem der bestemmer, siger Jesper Frovin Jensen.

Han pointerer, at det ikke nødvendigvis går hurtigere med toget. Det koster 25 euro med en billet fra den græske til den serbiske grænse.

Prisen er steget voldsomt fra før flygtningekrisen, da den samme tur kostede få euro.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip