TDC alligevel med i mobilpriskrig mod Onfone

Stik mod tidligere udmeldinger kaster TDCs lavprismobilselskab Onfone sig igen ind i den priskrig, som alle har forsøgt at lægge låg på.

Det sker med nye tilbud om ti timers tale for seks timers pris, selv om TDCs koncernchef, Carsten Dilling, i efteråret lod forstå, at nu havde TDC meldt sig ud af den pengedrænende mobilkrig.

»Vi bliver nødt til at forsvare vore flanker og sikre, at vi er konkurrencedygtige. For øjeblikket kan man få fri tale til under 150 kroner. Set i det perspektiv er vi nødt til at reagere,« siger Anders Jensen, direktør for TDCs privatkunder, til Jyllands-Posten.

Gratis tale er nyt kort

Af de fire store teleselskaber er kun »3« gået frem i kundetal på det seneste. TDC mistede i 1. kvartal 5.000 mobilkunder, ligesom omsætningen faldt voldsomt, men som Berlingske beskrev forleden, er alle teleselskabernes omsætning i januar-marts ramt af en ny regulering, som tvangsnedsætter de priser, som teleselskaberne må tage af hinanden, når kunderne ringer på tværs af de endnu fire mobilnet i Danmark.

I februar indførte først »3« og siden Telia nye abonnementer uden øvre grænse for, hvor meget man kan tale. Det sker i erkendelse af, at det ikke er på tale men derimod på data, at der fremover skal tjenes penge. Tale betragtes af stadig flere som noget, der bare følger med et abonnement. Teleselskaberne har derfor stille og umærkeligt begrænset datamængderne i stedet, uden at dette dog har haft nogen praktisk værdi. I forvejen er det langt de færreste, som nogen sinde når op i nærheden af de datamængder, som de betaler for, hvis de da ikke bruger dataabonnementet som hovedinternetforbindelsen.

TDC vil ikke udelukke gratis tale

Carsten Dilling sagde forleden til Berlingske, at han ikke vil udelukke, at Danmarks største telekoncern kaster sig ind i kampen med gratis tale - men at det dog ikke bliver foreløbig.

»1. kvartal har været spændende, fordi »3« og Telia er gået foran med ubegrænset tale. Men det er godt at se, at de er relativt ansvarlige, så man med fri tale måske også får lidt færre data i sin pakke. Dette er en vigtig proces, go det er aldrig godt for det danske marked, hvis det hele skal være helt gratis. Så har ingen råd til at investere i ordentlige netværk. Derfor har det været meget vigtigt for os at følge effekten af tilbuddene her i 1. kvartal,« sagde TDCs topchef.

Men på det direkte spørgsmål, om TDC dermed vælger ikke at ville tilbyde gratis tale, lød svaret:

»Det får du mig ikke til at sige. Alt kan ske, men det skal ske på den rigtige måde og sammen med andre løsninger. Vi kikker naturligvis på, hvad fremtidens mobilpakkemodel skal være, og det er helt klart, at med de mange ekstratjenester, som vi har, ønsker vi at finde kombinationen, som vi kan tilbyde forskellige kategorier af kunder: De, der er mest talekunder, de, der er lette databrugere, og de, der er tunge databrugere. Folk skal have den bedste kombinationsmulighed, og vi har som stor koncern muligheden for at kombinere tingene,« siger Carsten Dilling.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip