TDC sælger svensk datterselskab for 2,3 milliarder

TDC sælger sit svenske datterselskab for cirka 2,3 milliarder kroner, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Køber er det svenske teleselskab Tele2, som overtager selskabets lokale kunder, mere end 800 medarbejdere og den lokale infrastruktur. Kunderne vil være i trygge hænder hos Tele2, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group i meddelelsen.

- Med et salg til Tele2 har vi fundet en god langsigtet ejer, der vil opnå betydelige synergier og derfor kunne investere i at videreudvikle forretningen.

- Samtidig har vi fået en god samarbejdspartner for både vores danske og norske erhvervskunder samt wholesale-kunder, siger Pernille Erenbjerg.

For kunderne i TDC Sverige får det ikke umiddelbart nogen betydning, at de får ny teleudbyder. Alle kunder fortsætter på uændrede vilkår i forhold til deres kontrakter, lyder det i meddelelsen.

- Det har været vigtigt for os at lande en aftale med Tele2, så alle kunder kan køre videre på deres eksisterende kontrakter uden nogen bekymringer, siger topchefen.

Som konsekvens af salget skal TDC fremover arbejde sammen med Tele2, fordi TDC ikke længere har egen infrastruktur i Sverige.

- Salget af TDC Sverige betyder selvfølgelig også, at vi fremover kommer til at servicere vores kunder med svenske aktiviteter via en partner, siger Pernille Erenbjerg.

- Det er en ny model for os i Sverige, men vi har erfaring med strategien fra andre lande, hvor vi ikke har egen infrastruktur, tilføjer hun.

Tilbage i januar meddelte TDC, at man foretog en strategisk gennemgang af den svenske forretning, som kunne føre til et salg

TDC regner med at få en gevinst på cirka 800 millioner kroner efter skat ud af handlen.

Frasalget ændrer TDC's forventninger for 2016 til et driftsresultat, der nu lyder på 8,4 milliarder kroner mod tidligere 8,8 milliarder kroner.

En del af pengene skal gå til at afbetale på selskabets gæld. Resten kan gå til enten at "styrke vores aktiviteter i Danmark og Norge" eller betale yderligere gæld, oplyser TDC.

Handlen er betinget af, at EU-Kommissionen blåstempler fusionen. Det forventer TDC vil ske i fjerde kvartal 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip