TDC står klar med milliardinvestering i bredbånd

Skrevet af admin

27/08/2015

Mest læste i dag

Fra slutningen af næste år vil TDC lancere bredbåndsforbindelser med hastigheder på op til 1000 Mbit. Det kræver en større investering i en opgradering af kabelnettet, som bliver påbegyndt i starten af 2016, skriver Ritzau Finans.

Det skal sikre TDC et forspring på bredbåndsmarkedet at kunne levere så hurtigere forbindelser, selvom kun en meget lille del af kunderne for nuværende har brug for så hurtige hastigheder. I dag er de hurtigste forbindelser hos TDC 300 Mbit.

Omkring 1,3 mio. husstande, svarende til cirka hver anden i Danmark, vil gennem det TDC-ejede selskab Yousee fra slutningen af 2017 kunne få de nye forbindelser.

Det sker konkret ved, at fiberkablerne skal tættere på de enkelte husstande, samtidig med at koncernen skifter til den nye telekommunikationsstandard Docsis 3,1 frem for det nuværende Docsis 3,0.

Det store teknologiske løft af nettet kræver en mindre encifret milliardinvestering, som TDC i øjeblikket har i udbud. Den danske telemastodont håber at kunne spare penge ved at lave et stort løft på én gang frem for at gøre det i bidder.

- Det at være på forkant med udviklingen og have det bedste net giver nogle gode forretningsmæssige muligheder frem for at have et net, der er gammeldags, siger Peter Trier Schleidt, der er koncerndirektør med ansvar for drift i TDC, på et pressemøde.

Sidste år var det gennemsnitlige forbrug per kunde 30 Mbit, hvilket ventes at stige til 100 Mbit i 2020. Kun 3 pct. af TDC's kunder har i dag mere end 100 Mbit.

Peter Trier Schleidt erkender samtidig, at det for langt de fleste vil være unødvendigt med 1000 Mbit, men peger på, at TDC med investeringen fremtidssikrer sig selv de næste mange år.

Han vil ikke kommentere, hvad prisen for 1000 Mbit ender med at blive, men han konstaterer dog, at 300 Mbit i dag koster det samme, som da man introducerede en 100 Mbit-forbindelse.

Peter Schleidt fortæller, at koncernens norske opkøb, Get, skal igennem den samme teknologiske opgradering, men at det først bliver senere.

/ritzau/FINANS