Team Benns trodser krisen: Rejseselskab uden underskud i 40 år

Rejseselskabet Team Benns i Holstebro er i noget anderledes situation end så mange andre rejseselskaber har været i de seneste år.

Gennem 40 har Team Benns nemlig ikek haft underskud, og 2011 endte da også med et plus på 17 millioner kroner.

Det er væsentligt mere end for tre år siden, hvor overskuddet var på fire millioner.

Husk at blive ven med os på Facebook - klik her

Men overskuddet og den gældsfrie sitaution gør, at Team Benns må stille store krav til bankerne, for ikke at miste den gunstige sitaution ved et eventuelt bankkrak.

Normalt er det nemlig  bankerne, der kræver sikkerhed af deres kunder, men det kan også gå den anden vej. Team Benns har store forudbetalinger fra kunder og sin egenkapital stående i pengeinstitutter. Samlet drejer sig det sig om mange millioner, som selskabet i øjeblikket bruger en del kræfter på at afdække og sikre

I år sender Team Benns 72.000 mennesker ud at rejse. Omsætningen i fjor var på 352 millioner. Det er 50 procent mere end i 2006.

Fremgangen skyldes blandt andet omstillinger. I dag er et af hovedområderne individuelle rundrejser med dansk rejseleder. Det produkt kom på programmet for to et halvt år siden. I 2011 har bureauet sendt 100 hold af sted.

Samtidig gennemfører Team Benns mange grupperejser. Det sker for firmaer, skoler, uddannelsesinstitutioner og kursussteder.

Direktør Allan Qvist begyndte i bureaet i 1993 og er i dag medejer. Han fortæller, at 40 procent af de rejser, som Team Benns tilbyder i dag, ikke fandtes på programmet for tre år siden.

- Under finanskrisen oplevede vi, at folk måske ikke længere ville købe rejser til 15.000 kroner Men så arrangerede vi ture til 7.500 kroner, siger Allan Qvist.

Teams Benns fremgang har gjort det muligt for selskabet at opkøbe andre bureauer, og det er altid med kontamt betaling.

Også mange svenskere, nordmænd og finner rejser med Team Benns. Selskabet har salgskontorer i alle landene, og også i København. Det hele styres og ledes fra Holstebro. Her arbejder over 70 af de samlet 115 medarbejdere.

Dagens Gossip