Team Cult med supersøndag

Michael Valgren kronede en i forvejen fornem sæson ved at vinde Fléche du Sud i Luxembourg efter at have vundet løbets tredje etape og forsvare førertrøjen over de efterfølgende to hårde dage i kuperet terræn.

Den 21-årige Team Cult-rytters sejr kommer efter et forår, hvor Valgren også har vist klassen i U23 udgaven af Liége-Bastogne-Liége. Og med den samlede sejr i Fléche du Sud, er der næppe tvivl om, at de store prof-mandskaber vil holde et vågent øje med den lovende danske komet som det tidligere er sket med holdets profiler.

Det bekræfter Team Cults sportslige leder, Michael Skelde, da også overfor sporten.dk.

- Jeg tror en rytter som Michael Valgren er mellem de næste, der skriver kontrakt med et professionelt hold. En anden af vores ryttere, som kunne være på vej ud efter i år, er Jesper Hansen, siger Skelde, der sammen med hustruen Christa i mange år stod bag Horsens-mandskabet Glud & Marstrand inden et sponsorskifte til læskedriksfabrikanten Cult.

Ret beset var det slet ikke Michael Valgren, der skulle have iført sig kaptajn-kasketten i Fléche du Sud. Det skulle derimod den tidligere Team Sank-rytter André Steensen, der har haft løbsbegivenheden i Luxembourg som et af sine erklærede mål.

Skanderborgenseren var dog formmæssigt endnu ikke klar til et krævende etapeløb, og derfor blev det op til unge Valgren at vise flaget hos det danske mandskab, der nu har stået som vindere af Fléche du Sud tre ud af de sidste fire år.

Også på dansk asfalt sprudlede Team Cult nærmest synkront med sejren i lilleput-staten.

Magnus Cort sejrede i anden afdeling af Post Cup, da han stak i udbrud efter godt en times kørsel og formåede at holde sig i begivenhedernes brændpunkt resten af det 189 km lange løb.

Sejren var Corts anden som seniorrytter, men den 20-årige Team Cult-komet har i lighed med Valgren markeret sig internationalt med en tredjeplads i U23-udgaven af Flandern Rundt i år.

Efter Post Cup-sejren i Vejen var Magnus Cort heller ikke bleg for at annoncer sine planer om en professionel karriere med afsæt fra Team Cults succesmagneter.   - Det var et rigtigt hårdt cykelløb, og jeg sad i udbrud stort set hele dagen. Det er dejligt at vinde og den største sejr jeg har hentet. Min drøm er at komme til at køre på Pro Touren. Lige nu går det rigtigt godt, men der skal stadig et lag på, erkender Cort, som først for alvor troede på sejren med to kilometer igen.

Sidste år var det den danske mester Sebastian Lander, som efter en god sæson hos det daværende Glud & Marstrand kunne tage springet ud i den sportsligt set dybe ende af bassinet med skiftet til stjernespækkede BMC Racing. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip