Team Danmark hæver støtten med fem millioner

Team Danmark har fået styr på de økonomiske budgetter for eliteidrætten i 2014.

Det kommende år vil 22 specialforbund blive støttet med i alt 77,2 millioner kroner, hvilket er 5,1 millioner kroner mere end i år, skriver Team Danmark i en pressemeddelelse.

- 2013 har været et flot år for dansk eliteidræt, hvor antallet af medaljer og topplaceringer har overgået vores forventninger, siger Team Danmark-formand, Københavns overborgmester, Frank Jensen.

- Det viser blandt andet, at der bliver arbejdet målrettet og struktureret med Danmarks bedste atleter og talenter, så vi også fremover kan samles om de danske atleter, når de kæmper på allerhøjest internationale niveau.

- Vi skal skabe endnu bedre rammer og bedre vilkår for den enkelte atlet, hvis vi skal blive ved med at levere gode sportslige resultater i de kommende år. Derfor er jeg glad for, at vi kan øge støtten med 5,1 millioner kroner til de 22 forbund, siger Frank Jensen.

Ifølge Team Danmark kan Bueskydning Danmark og Danmarks Cykle Union (DCU) se frem til mere i støtte på grund af gode internationale resultater i år. DCU's støtte øges fra fem millioner til 6,3 millioner kroner.

Team Danmark forventer at samarbejde med 27 sportsgrene i 2014. Når bestyrelsen mødes i februar, er det planen, at yderligere tre forbund kommer med på støttelisten.

Det er Dansk BordTennis Union, Dansk Kano- og Kajak Forbund og Danmarks Bowling Forbund.

Støtten til Dansk Curling Forbund og Badminton Danmark bliver behandlet af bestyrelsen medio 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip