Team Danmark kommer med ny ambitiøs målsætning

Skrevet af admin

16/12/2015

Mest læste i dag

Team Danmarks støttekoncept frem mod 2020 er ved at tage form, og Danmark skal blandt andet blive blandt de fem bedste mindre sportsnationer i verden.

Støttekonceptet frem mod OL i Tokyo træder i kraft fra 2017, men det skal ligge klart allerede i sommeren 2016.

Internationale topresultater og medaljer ved EM, VM og OL vil fortsat være den overordnede målsætning for Team Danmark.

Derudover vil eliteorganisationen stræbe mod, at Danmark bliver blandt de fem bedste mindre sportsnationer i verden.

- Dansk eliteidræt er inde i en rigtig god udvikling. Det viser de sportslige resultater først og fremmest, men også når vi ser på de brugerundersøgelser og internationale studier, som vi tager afsæt i.

- Vi laver således ikke grundlæggende om på vores støtte og samarbejde med specialforbundene, men bygger videre på det støttekoncept, vi har i øjeblikket, og forbedrer det på en række områder.

- De væsentligste justeringer er, at vi på en række områder vil forenkle støttekonceptet, vi vil øge fleksibiliteten og optimere brugen af vores ressourcer.

- Og derudover vil vi udnytte synergien og samspillet med DIF bedre fremover, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen, i en pressemeddelelse.

De ambitiøse målsætninger danner sammen med tre indsatsområder, 13 konkrete indsatser og en forenklet kategorisering af specialforbundene rygraden i de hovedlinjer til støttekonceptet.

De tre indsatsområder er bedre rammer og vilkår for atleterne og den sportslige ledelse, forskning og udvikling i dansk elitesport samt en styrkelse af det langsigtede talentarbejde.

Hovedlinjerne i støttekonceptet i årene 2017-2020 er blevet præsenteret for alle specialforbund, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Aktivkomitéen, som har frem til 15. januar til at studere oplægget og komme med feedback.

Støttekonceptet tager blandt andet afsæt i brugerundersøgelser og input fra atleter, landstrænere og sportschefer samt international forskning, der sammenligner Danmarks nuværende indsats med andre nationer.

/ritzau/