Team Danmark koncentrerer bordtennisstøtte om OL-duo

Skrevet af admin

03/12/2015

Dagens topnyheder

Dansk Bordtennis Union mister en stor del af støtten fra Team Danmark i 2016.

Støtten for 2016 er på 733.000 kroner. Det er et fald i støtte på 767.000 kroner i forhold til 2015, men det lyder mere dramatisk, end det er.

Det fortæller Peter Busck-Nielsen, sekretariatsleder i Dansk Bordtennis Union.

- Det er fuldstændig som forventet. Vi har samarbejdet med Team Danmark på hel professionel vis og er kommet frem til en plan for, hvordan vi gør det bedst muligt for at få to spillere med til OL. Det afspejler støtten, siger Peter Busck-Nielsen.

Han henviser til Danmarks to bedste herresinglespillere, Michael Maze og Jonathan Groth, der aktuelt er inde i varmen til en plads ved begivenhederne i Rio næste sommer.

- Skulle man udtage lige nu, ville de være kvalificeret ud fra deres placering på verdensranglisten, så det ser godt ud. Vi er fortrøstningsfulde, selv om der stadig kan ske noget, inden der udtages et stykke ind i foråret, siger Busck-Nielsen.

Mens Maze og Groth ikke rammes af faldet af støttekroner, får det konsekvenser for spillerne lige under dem.

- Grunden, til at vi får færre penge end tidligere, er, at der ikke er kommet de medaljer, som vi havde lagt en plan for tidligere.

- Tidligere var flere spillere omfattet af støtten, men de kunne ikke levere det, der var aftalt, og derfor er der ikke støtte til dem i 2016. Nu kigger vi i stedet frem mod OL, forklarer Peter Busck-Nielsen.

Michael Maze har før vundet medalje til Danmark ved et OL. Det skete i 2014, da han sammen med Finn Tugwell vandt bronze i herredouble.

/ritzau/