Team Danmark øger støtten til dansk curling

Skrevet af admin

08/06/2015

Mest læste i dag

De seneste år har dansk curling haft svært ved at skabe store resultater internationalt. Det skal øget støtte fra Team Danmark og ny innovativ tænkning ændre på.

Curlingforbundet vil i de kommende år få 1,2 millioner kroner i støtte fra Team Danmark, hvilket er 200.000 mere end den nuværende støtte.

Ikke overraskende vækker det begejstring hos Ulrik Schmidt, sportschef i Dansk Curling Forbund.

- Vi er oppe mod nogle konkurrenter, som har markant flere ressourcer og lever som fuldtidsprofessionelle curlingspillere.

- Nu har vi økonomi til at skrue op for træningsmængden, konkurrencedeltagelsen og sikre bedre isforhold og mere istid til vores eliteatleter, siger sportschefen i en pressemeddelelse.

Han kalder den ekstra støtte en nødvendighed, hvis Danmark vil tilbage i verdenstoppen, og ud over den øgede støtte har curlingforbundet også gang i innovative tiltag i samarbejde med IT-Universitetet.

- Vi er også i gang med at udvikle forskellige projekter sammen med IT-Universitetet, som kan blive spændende og give os nogle konkurrencefordele, fortæller Ulrik Schmidt.

Håbet er, at den øgede støtte og de nye initiativer vil betyde dansk succes ved vinter-OL i 2018, og hos Team Danmark har man store forventninger til curlingsporten.

- De andre nationer flytter sig hele tiden til nye niveauer. Derfor er vi i Danmark nødt til hele tiden at tænke smartere og skaffe os små fordele i den internationale konkurrence, siger Lone Hansen, direktør hos Team Danmark, og tilføjer:

- Det sportslige potentialet er i hvert fald til stede.

/ritzau/