Team Esbjerg besejrer FCM på straffekast og vinder DM

05/05/2016

For første gang er Team Esbjerg vinder af kvindernes håndboldliga.

Torsdag vandt vestjyderne efter et drama af dimensioner over FCM Håndbold efter straffekast.

Team Esbjerg vandt den anden finalekamp 20-17 hjemme, og eftersom midtjyderne havde vundet den første kamp med de samme cifre, skulle finalen afgøres på straffekast.

Dermed fik Team Esbjerg også taget revanche for det knebne nederlag til FCM Håndbold i sidste års DM-finale.

Første halvleg blev en meget underlig forestilling, og de ellers feststemte tilskuere blev blot budt på 11 mål.

Mens begge hold havde fint styr på defensiven, var holdene rystende usikre i afslutningerne, så især Sabine Englert i FCM-målet havde en høj redningsprocent.

FCM Håndbold holdt scoringspause i de sidste ti minutter af halvlegen, hvilket Team Esbjerg benyttede sig af til at ændre stillingen 3-5 til pausestillingen 6-5.

I denne periode kom hjemmeholdets sædvanlige storskytte Estavana Polman i gang med to scoringer.

Hollænderen blev skadet i den første finalekamp og spillede ikke så meget som sædvanligt i de første 30 minutter.

Estavana Polman og Team Esbjerg var til gengæld flyvende i begyndelsen af anden halvleg.

På to scoringer af hollænderen samt et mål af Jenny Alm kom hjemmeholdet foran 9-5.

Så fik Louise Burgaard reduceret til 6-9, hvilket var mestrenes første scoring i omkring 13 minutter.

De 3400 tilskuere i Blue Water Dokken i Esbjerg fik et lige så stort drama at se som i finalen sidste år, hvor FCM Håndbold vandt samlet med et enkelt mål.

18 minutter før tid holdt hjemmepublikummet vejret, da Estavana Polman faldt om og tog sig til benet efter en afslutning. Hollænderen fik en pause, men vendte tilbage i de sidste ti minutter.

Veronica Kristiansen var med til at holde FCM inde i kampen med flere mål, og Stine Jørgensen fik flere gange passeret Team Esbjerg-målmand Emily Stang Sando på straffekast.

Et minut før tid reducerede Stine Jørgensen til 17-19, og dermed var hjemmeholdet tvunget til at score for at holde liv i gulddrømmen.

Estavana Polman fik scoret til 20-17, så de to hold stod helt lige, og det hele skulle afgøres i en konkurrence på straffekast.

Team Esbjergs Ida Bjørndalen brændte hjemmeholdets andet straffekast på Sabine Englert, men umiddelbart efter reddede Emily Stang Sando forsøget fra Sabina Jacobsen.

Da Jane Mejlvang også brændte FCM's tredje forsøg, lå DM-afgørelsen lidt senere i hænderne på Estavana Polman, der skulle eksekvere Team Esbjergs femte forsøg.

Hollænderen scorede sikkert til 4-2 i straffekastafgørelsen, og så kunne jublen bryde løs i Blue Water Dokken.