Team Esbjerg nærmer sig formen til Champions League

Team Esbjergs håndboldkvinder fik med sidste uges sejr over FC Midtjylland i Super Cup-finalen vist, at holdet er ved at være rustet til sæsonens første store mål.

Målet er kvalifikation til gruppespillet i Champions League, som afgøres om knap tre uger i Rumænien.

- Vi tog et godt skridt mod at være klar til at kvalificere os til Champions League. Vi var især meget stærke i forsvaret, hvor jeg kunne se den største forskel, siger Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen til klubbens hjemmeside.

- I angrebet vidste vi, at vi med Jenny Alm og Betina Riegelhuth i truppen har fået mere at skyde med, og det blev i Super Cup omsat til fornuftige skud og flere mål fra distancen, siger han.

27-19-sejren over et FC Midtjylland-hold uden Louise Burgaard og med Veronica Kristiansen og Sabina Jacobsen på nedsat kraft ændrer ikke på Lars Frederiksens vurdering af hierarkiet i toppen af Boxer Dameligaen.

Det vil undre ham, hvis de to hold fra DM-finalen ikke også i den nye sæson spiller med om de øverste placeringer.

Team Esbjerg-spillerne begyndte mandag eftermiddag fem dages træningslejr i Billund. Torsdag aften gælder det Roskilde Håndbold fra 1. division i landspokalturneringen Santander Cup.

- Vi prioriterer Santander Cup højt og vil nå så langt som muligt, helst til finalen. Vi ved, at 1. divisionshold er klar til at yde lidt ekstra end normalt, og vi spiller mod Roskilde efter to træningskampe på to dage, så vi forventer ikke nogen let opgave.

- Men selvfølgelig er det en kamp, vi skal vinde, siger Lars Frederiksen.

Træningslejren er sidste afpudsning inden ligapremieren mod FC Midtjylland lørdag 5. september.

Weekenden efter byder på en endnu større udfordring i Rumænien. Som topseedet møder Team Esbjerg fjerdeseedede Ankara Yenimahalle BSK i semifinalen om en plads i Champions League.

Den kamp spilles 12. september, og hvis den vindes, venter højst sandsynligt det rumænske storhold HCM Baia Mare i finalen dagen efter.

/ritzau/

Dagens Gossip