Team Esbjerg slår Viborg knockout i første halvleg

19/09/2015

I april mødtes håndboldklubberne Team Esbjerg og Viborg HK i to dramatiske semifinale-kampe i Boxer Dameligaen, som førstnævnte trak sig sejrrigt ud af med de samlede cifre 55-53.

Lørdag var der ingen antydning af spænding, da de to hold mødtes i Esbjerg, dertil var hjemmeholdet alt for overlegent.

Team Esbjerg endte med at vinde med 27-20 over Viborgs nye hold, der har sagt farvel til mange klassespillere før denne sæson.

Vestjydernes Jenny Alm boltrede sig som kampens topscorer med syv mål, mens Ann Grete Nørgaard scorede fire gange for Viborg.

Hjemmeholdet kom hurtigt foran 5-1, og efter en pauseføring på 17-9 førte Team Esbjerg på et tidspunkt med ti mål i anden halvleg.

Så gik der lidt for meget afslapning i den fra hjemmeholdets side, og under en timeout ved stillingen 24-18 bad Team Esbjergs træner, Lars Frederiksen, sine spillere om at "smide bolden i kassen og droppe det fis".

Det hjalp tilsyneladende, for forspringet blev udbygget en smule mod slutningen af kampen.

Med sejren fik Team Esbjerg fornemt revancheret 21-32-ydmygelsen søndag i sidste uge til Baia Mare i Champions League-kvalifikationen.

Rumænerne var sidste forhindring på det danske holds vej mod Champions League-gruppespillet, men Team Esbjerg tabte altså stort i den afgørende kamp.

Vestjyderne er nummer to i Boxer Dameligaen med fem point for tre kampe.

Det samme antal point har topholdet, Randers HK, og Silkeborg-Voel KFUM, der indtager tredjepladsen.