Team Esbjerg sløser og sætter igen point til i toppen

01/02/2016

Det kniber med resultaterne i øjeblikket for sidste sæsons DM-finalister Team Esbjerg.

Mandag aften smed det vestjyske håndboldhold point for tredje gang i fire ligakampe, da en pauseføring på 18-15 blev sat over styr og endte i et nederlag på 28-32 mod Team Tvis Holstebro.

Dermed forsømte esbjergenserne også muligheden for at komme op på siden af danmarksmestrene FCM Håndbold, som efter grundspillets første 15 kampe har to point ned til Esbjerg i toppen af Primo Tours Ligaen.

Tre point adskiller Esbjerg fra forfølgerne Viborg og Team Tvis Holstebro.

Esbjergs Susanne Forslund var efter kampen stærkt utilfreds med, at holdet smed det, der lignede en sikker sejr.

- Jeg ved ikke, hvad der sker. De får fire hurtige mål, og det er fuldstændig uacceptabelt.

- Vi er kendt for at have et solidt forsvar, men der må jeg bare sige, at der svigter vi voldsomt, siger hun til TV2 Sport.

I første halvleg lavede Esbjerg ellers færrest fejl og straffede et til tider sløset Tvis-forsvar. Derfor kunne Esbjerg også gå til pause med en fortjent føring på 18-15. Men så vendte kampen på hovedet.

Lidt mere end fem minutter inde i anden halvleg var føringen forduftet, og Nathalie Hagman bragte med sin sjette scoring Tvis foran med 20-18. Det var minuttet efter, at Team Esbjerg havde taget en timeout for at få gang i angrebet igen.

Tre og et halvt minut efter halvlegens første timeout måtte Esbjerg-træner Lars Frederiksen igen aflevere sit grønne timeoutkort ved dommerbordet. Det hjalp lidt, men ikke nok.

Efter næsten 12 minutter uden scoring reducerede den hårdtskydende Esbjerg-bagspiller Betina Riegelhuth. Men selv ikke et par mål fra hendes hånd var nok til at redde Esbjerg mod et forvandlet Tvis-hold.

Stine Andersen bragte med lidt mere end et minut tilbage af kampen Tvis foran med tre mål, og så var opgøret afgjort.