Team Esbjerg smadrer Team Tvis trods stjernes røde kort

23/04/2016

Team Esbjergs håndboldkvinder er for andet år i træk klar til DM-finalen.

Lørdag vandt grundspilsvinderen efter en suveræn indsats 31-19 på hjemmebane over Team Tvis Holstebro.

Det skete efter en kamp, hvor Team Esbjerg viste meget højt niveau, også efter at stjernespilleren Estavana Polman fik et direkte rødt kort lige før pausen.

Efter 27-32-nederlaget på udebane for en uge siden var sejren alt rigeligt for Team Esbjerg til at gå videre med samlet 58-51.

Efter en lige indledning på kampen rykkede Team Esbjerg fra modstanderen i anden halvdel af første halvleg.

Hjemmeholdet gik fra stillingen 7-6 til 12-6, og det stærke Team Esbjerg-forsvar holdt Team Tvis fra scoring i omkring ti minutter.

Få sekunder før pausen indtraf en kontroversiel episode, da Team Esbjergs hollandske storskytte Estavana Polman erobrede bolden ved stillingen 13-8.

Hun blev holdt af Team Tvis-spilleren Camilla Herrem, og Polman fik herefter et direkte rødt kort for at slå ud efter sin modstander.

Camilla Herrem blev udvist i to minutter for sin andel i episoden, mens Estavana Polman sparkede til en bande i frustration, da hun forlod banen.

Hun risikerer at skulle afsone karantæne i den første DM-finale.

Team Esbjerg havde dog en kvalificeret afløser klar i Betina Riegelhuth, der var med til at give Team Esbjerg en forrygende begyndelse på anden halvleg.

Ni minutter inde i anden halvleg førte hjemmeholdet 22-9 efter en periode, hvor Team Tvis Holstebro gik helt ned.

Emily Stang Sando havde adskillige redninger i Team Esbjergs mål, og reservemålmand Filippa Idéhn kom ind og reddede flere straffekast.

I den modsatte ende af banen blev gæsternes målmænd Silje Solberg og Ida Vium nærmest skudt i sænk.

Gæsterne blev nødt til at satse, så Team Tvis tog målmanden ud og spillede med en ekstra markspiller i offensiven.

Det gav en kortvarig opblomstring, men Team Esbjergs fysisk stærke og aggressive forsvar fik igen lukket ned, hvilket var medvirkende til den sikre sejr.

Søndag bliver det afgjort, om FCM Håndbold eller Viborg HK skal følge med Team Esbjerg til DM-finalen.

FCM Håndbold vandt den første kamp i Viborg med 26-23.

Sidste år vandt FCM Håndbold over Team Esbjerg efter to tætte DM-finalekampe.