Team Esbjerg tæver FCM Håndbold i finalerevanche

05/09/2015

Team Esbjerg viser tænder fra start i Boxer Dameligaen, og DM-favoritterne åbnede lørdag eftermiddag sæsonen på hjemmebane med at tæve FCM Håndbold med 29-23.

Dermed fik holdet endnu engang revanche for nederlaget i DM-finalen sidste sæson, hvor midtjyderne sikrede sig danmarksmesterskabet.

For to uger siden vandt esbjergenserne med hele 27-19, da de to hold mødtes i Super Cuppen, og allerede tidligt i kampen lignede det endnu en Esbjerg-sejr.

Kampen var dog knapt kommet i gang, inden den blev stoppet i flere minutter, da der lå vand på banen. Meldingen fra kampens dommere lød på, at det massive regnvejr over Esbjerg gjorde, at vandet kom op under gulvet inde i hallen.

Vandet ødelagde nogle af banereklamerne, og så måtte Team Esbjergs direktør, Per Kristiansen, ned på alle fire, hvor han tørrede og lappede, så spillet på banen kunne komme i gang igen.

Efter syv minutter førte hjemmeholdet med 5-1, og marginen på fire mål blev holdt det meste af første halvleg.

Efter 23 minutter lignede det dog, at FC Midtjylland kunne få lukket hullet, da Fie Woller smækkede bolden op i det korte hjørne til stillingen 10-8, men så scorede Esbjerg tre i streg, og så var der igen et stort hul.

Første halvleg endte med en Esbjerg-føring på 15-11, da norske Betina Riegelhuth fik bolden i nettet i sidste sekund. Efter pausen virkede det, som om at FCM-spillerne slet ikke kom ud fra omklædningsrummet, da der efter få minutter stod 18-11 på tavlen.

Det tvang midtjydernes cheftræner, Helle Thomsen, til at tage en tidlig timeout ved stillingen 20-12 til Esbjerg, men det hjalp ikke det store. I stedet øgede hjemmeholdet til 23-12.

Herefter var afstanden mellem de to hold længe ti mål, men i kampens sidste ti minutter fik gæsterne pyntet lidt på måltavlen, da midtjyderne fik scoret tre mål i streg.

Derfor følte Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen, sig nødsaget til en lille opsang til sine spillere.

Spændende blev det dog aldrig i Esbjerg, hvor hjemmeholdet endte med at rundbarbere FC Midtjylland med 29-23.