Team Sky lader ekspert granske Froomes data

Den franske avis L'Equipe og en fysiolog har fået lov til at studere to års data fra Chris Froome. Team Sky håber, at det kan fjerne dopingtvivlen omkring manden i den gule trøje, Chris Froome.

Chris Froome har været under skarp beskydning med kritiske spørgsmål om doping under dette års Tour de France. Især efter hans magtdemonstration på vej op ad Mont Ventoux blev der sået tvivl om, hvorvidt manden i gult kunne være ren, når han var så meget hurtigere end alle konkurrenter.

Nu prøver Team Sky at tage brodden af kritikken ved at fremlægge data fra holdets toprytter til analyse for at dokumentere, at Froome er ren. Det er dog ikke en offentliggørelse til de brede masser, der er tale om. Derimod har den franske fysiolog Frederic Grappe og den franske avis L'Equipe fået adgang til at gennemse to års data for Chris Froome, fortæller cyclingnews.com.

Frederic Grappe mener ikke, han kan se noget, der peger i retning af en dopet mand. Han konkluderer tværtimod, at Chris Froomes udvikling siden 2011 har været naturlig.

Det gælder både i forhold til rytterens vægt og i forhold til hans evne til at præstere.

Det fremgår ifølge cyclingnews.com ikke, om Frederic Grappe eller andre eksperter også har studeret Chris Froomes blodværdier og sammenlignet de frigivne data fra 2011-13 med data fra tidligere i hans karriere, før Froome udviklede sig til at være en klassementrytter i Grand Tours.

Dagens Gossip