Team Tvis tager den første plads i DM-semifinalerne

07/05/2016

Team Tvis Holstebro er som det første hold klar til DM-semifinalerne i håndboldherrernes slutspil.

Det står klart, efter at træner Patrick Westerholms spillere lørdag på hjemmebane slog Sønderjyske med 25-21.

Med sejren er Team Tvis sikker på at slutte på en af de to øverste placeringer i gruppe 1, der også har deltagelse af Bjerringbro-Silkeborg (BSV) og Skjern.

Team Tvis vandt for halvanden måned siden grundspillet, men en skade til profilen Peter Balling har givet holdet udfordringer i slutspillet, hvor det er blevet til knebne nederlag til BSV og Skjern.

Spillet var heller ikke overbevisende i lørdagens hjemmekamp mod Sønderjyske, hvor stærke målmandspræstationer i begge ender af banen dannede rammen om en målfattig affære.

Værterne førte 11-9 ved pausen, og det lignede en tidlig afgørelse, da Magnus Bramming bragte Tvis i front med 16-12 otte minutter efter pausen.

En lang scoringspause hos Tvis var dog medvirkende til, at Sønderjyske lidt senere kunne reducere til 17-18.

Kampen lå længe på vippen med en etmålsføring til hjemmeholdet, indtil de sidste fem minutter, hvor Tvis kom afgørende foran med 22-19.

I de sidste sekunder cementerede Tvis-målmand Jonas Hansen sejren, da han så, at gæsternes mål var tomt. Med et skud over en banelængde øgede han til slutresultatet 25-21.

Trods nederlaget har Sønderjyske fortsat en spinkel chance for at nå semifinalerne. Det kræver dog, at BSV senere lørdag taber til Skjern.

Tvis fører gruppe 1 med otte point foran BSV med seks point. Sønderjyske følger efter med fire point, mens Skjern på sidstepladsen har tre point.

Når lørdagens kampe er færdigspillet resterer der en spillerunde i gruppe 1.