Team Tvis udraderer russere i første EHF Cup-finale

03/05/2015

Team Tvis Holstebros håndboldkvinder har et fantastisk udgangspunkt før returkampen i EHF Cup-finalen mod Rostov-Don.

Søndag aften vandt vestjyderne hele 33-20 hjemme i Gråkjær Arena over de russiske mestre, der trænes af danske Jan Leslie.

Efter 12-12 ved pausen gik Team Tvis Holstebro amok i anden halvleg, hvor Rostov-Don fik en ordentlig omgang klø, ikke mindst i kontraløbene.

Kampen var ellers lige i begyndelsen, men midtvejs i første halvleg begyndte Team Tvis at dominere.

Det resulterede i en dansk 11-7-føring efter 20 minutter, men hjemmeholdet formåede ikke at gøre arbejdet færdigt i halvlegen.

Tværtimod kom Rostov-Don tilbage og fik udlignet til pausestillingen 12-12.

Russerne var ikke mindst effektive i overtalssituationerne, hvor de lavede fire mål før pausen, og Team Tvis havde svært ved at håndtere profilen Ekaterina Ilina.

Team Tvis Holstebros træner, Niels Agesen, havde før kampen udtrykt ønske om en sejr på fem-seks mål, hvis hans klub skulle have et godt udgangspunkt før returkampen.

Måske havde træneren mindet sine spillere om det ønske i pausen, for Team Tvis-spillerne spillede sig ud i anden halvleg.

Anført af den meget stærke Silje Solberg i målet kom vestjyderne klart foran, og Jan Leslie så betænkelig ud på Rostov-Dons trænerbænk.

Team Tvis var effektive i kontrafasen, hvor russerne slet ikke var hurtige nok til at komme hjem og forsvare.

Samtidig fungerede bagkæden med Lærke Møller, Kristina Kristiansen og Nathalie Hagman virkelig godt, og det var stærkt medvirkende til storsejren.

Nathalie Hagman scorede hele 15 mål og blev kampens topscorer.

Det er tredje gang på fem sæsoner, at Team Tvis Holstebro er nået frem til EHF Cup-finalen.

For fire år siden tabte vestjyderne til FCM Håndbold, mens Team Tvis for to år siden vandt finalen over franske Metz.

Returkampen i Rusland bliver spillet på lørdag.