Teaterkoncert Gasolin er genskabt som teaterfilm

Nikolaj Cederholm og Kåre Bjerkøs Teaterkoncert Gasolin satte nye standarder for musikteater i starten af 1990’erne, hvor de introducerede teaterkoncertfænomenet for danskerne. Kim

Larsen og Gasolins folkekære sange blev omsat til nyfortolkninger og genopstod i en rå scenografi og koreografi.

I spidsen stod Troels Lyby, Jimmy Jørgensen, Caroline Henderson, Louise Mieritz og Anne-Grethe Bjarup Riis.

Nu er det muligt at opleve eller genopleve Danmarks første teaterkoncert, der som teaterfilm får ur-premiere i dag.

Bag Teaterkoncert Gasolin som film står instruktør og producer Torben Skjødt Jensen, der også stod bag nyrestatureringen af musikdokumentaren City Slang Redux, som havde verdenspremiere på CPH:DOX i 2011 og samme år blev vist i udvalgte biografer landet over.

Torben Skjødt Jensen har siden 2009 indsamlet materiale fra teaterkoncerten blandt andet fra Dr. Dantes arkiver, der bød på sammenklipninger af filmmager Jens Mikkelsen og Nicolaj Monberg.

Desuden har Torben Skjødt kunnet trække på egne optagelser fra sit samarbejde med instruktør Nikolaj Cederholm samt musikoptagelser, som musikarrangør og kapelmester på Teaterkoncert Gasolin Kaare Bjerkø lå inde med.

I 2012 kunne Torben Skjødt Jensen begynde at samle forestillingen og klippe filmmaterialet. Meget er reklippet, men man har bevaret den ånd, som ligger på de allerede dengang klippede musiknumre.

Kaare Bjerkøs musikmix er kommet med på alle numrene og desuden har Danny Krøger, Lydfabrikken, stået for et samlet lydmix, så der også er blevet taget højde for publikumsatmosfære og overgangene mellem sangene.

Samtidig med premieren på teaterfilmen Teaterkoncert Gasolin løfter Seeatre.com også sløret for en nyklippet dokumentar om skabelsen af Danmarks første teaterkoncert.

Foruden interviews og klip fra forestillingen i 1995 indeholder dokumentaren også klip fra 2007-forestillingen – heriblandt Lotte Andersens version af Bella Donna, som ikke var med i 1995-udgaven af forestillingen.

Om Seeatre.com
Seeatre.com tilbyder teaterfilm i et bredt udvalg af genre og bedste HD-kvalitet. Senest har Seeatre.com indgået et samarbejde med Det Kgl. Teater og viser lige nu Shakespeares Sonetter.

 Teaterfilmen Teaterkoncert Gasolin kan ses på Seeatre.com fra i dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip