Teaterskole mistænkes for svindel med tilskud

I 2010 og 2011 oprettede Carl Webber syv ungdomsforeninger og tilmeldte skolens elever uden deres vidende.

»Jeg havde ikke nogen anelse om, at jeg var bestyrelsesmedlem. Der har ikke været et eneste møde og der er ingen aktivitet i foreningerne overhovedet,« siger Daily Snow, som er talsmand for eleverne, til TV 2.

Foreningerne har samlet modtaget 640.000 kroner i tilskud, på trods af at de ikke har været aktive siden deres oprettelse.

»Vi havde ingen indsigt i foreningernes konti eller regnskaber. Det blev varetaget af skolens ledelse. Vi havde intet med driften af foreningerne at gøre ud over at skrive under, da vi blev meldt ind,« siger Sebastian Jørgensen, som på papiret er formand for tre af de mindst syv foreninger, som har fået støtte, til TV 2.

Der er på intet tidspunkt blevet ført tilsyn med de syv foreninger fra Københavns Kommune, der i en mail til Københavns Politi forklarer, »at dette ikke blev nået, deres tilskud blev godkendt ud fra deres indsendte ansøgninger«.

Der er dog nu på baggrund af en anmeldelse fra eleverne indledt en undersøgelse af sagen.

TV2 har forsøgt at få en kommentar fra kulturborgmester Pia Allerslev (S) og formanden for Folkeoplysningsudvalget, Rikke Lauritzen (Ø) fra Enhedslisten, men de har ikke villet udtale sig.

Skolens leder Carl Webber vil ikke interviewes eller oplyse, hvor pengene fra kommunen er blevet af, men skriver i en mail til TV2, at han kun har fungeret som »fødselshjælper og indpisker« i foreningerne, og at »foreningerne er oprettet i overensstemmelse med dansk lovgivning.«

Københavns Politi efterforsker svindelsagen og har allerede foretaget en række afhøringer.

Dagens Gossip