Teaterskole: Mistanke om tilskudssvindel har intet med os at gøre

Forsvaret kommer, efter TV 2 mandag aften afslørede, at Carl van Webber, som blev præsenteret som leder af Holberg, mistænkes for at have oprettet fiktive foreninger og indsat skolens elever som formænd, bestyrelsesmedlemmer og kasserere for at få fingre i offentlige tilskudsmidler.

I 2010 og 2011 oprettede Carl van Webber syv ungdomsforeninger og tilmeldte skolens elever uden deres vidende.

Sidenhen er han dog stoppet som leder og i april sagde han helt farvel til skolen, understreger Stuart Lynch. Derfor er skolen heller ikke involveret i sagen, slår han fast.

»Skolen er på ingen måde forbundet med Carl van Webber eller anklagerne. Det er en sag mellem ham, politiet og kommunen. Nu skal sagen efterforskes, og der skal findes frem til, hvad der faktisk er sket. Jeg ved ikke, om han er skyldig eller ikke-skyldig. Denne mistanke må efterforskes - både for at rense skolens navn, men også for at rense Webbers navn, hvis det er falske beskyldninger,« siger Stuart Lynch.

Foreningerne, som Webber angiveligt står bag, har samlet modtaget 640.000 kroner i tilskud, på trods af at de ikke har været aktive siden deres oprettelse.

»Vi havde ingen indsigt i foreningernes konti eller regnskaber. Det blev varetaget af skolens ledelse. Vi havde intet med driften af foreningerne at gøre ud over at skrive under, da vi blev meldt ind,« siger Sebastian Jørgensen, en elev, som på papiret er formand for tre af de mindst syv foreninger, som har fået støtte, til TV 2.

Der er på intet tidspunkt blevet ført tilsyn med de syv foreninger fra Københavns Kommune, der i en mail til Københavns Politi forklarer, »at dette ikke blev nået, deres tilskud blev godkendt ud fra deres indsendte ansøgninger«.

Der er dog nu på baggrund af en anmeldelse fra eleverne indledt en undersøgelse af sagen.

Carl van Webber vil ikke interviewes af TV 2 eller oplyse, hvor pengene fra kommunen er blevet af, men skriver i en mail til TV 2, at han kun har fungeret som »fødselshjælper og indpisker« i foreningerne, og at »foreningerne er oprettet i overensstemmelse med dansk lovgivning.«

Københavns Politi efterforsker svindelsagen og har allerede foretaget en række afhøringer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip