Ted Cruz og Donald Trump tager to stater hver

Republikanerne Donald Trump og Ted Cruz vinder ifølge Reuters hver to delstater, efter at partiet har holdt primærvalg i Kentucky, Louisiana, Maine og Kansas.

Tidligt stod det klart, at 45-årige Ted Cruz ville tage sejren i Maine og Kansas, mens særligt Kentucky var længe om at kunne udråbe en vinder.

Pilen endte dog med at pege på frontløber Donald Trump.

- Jeg vil gerne takke vælgerne i Louisiana og Kentucky, siger Donald Trump i sin sejrstale efter resultatet fra Kentucky.

Mangemilliardæren opfordrer samtidig en af sine rivaler til at trække sig fra kampen efter nattens begivenheder.

- Marco Rubio har haft en virkelig dårlig aften, og i mine øjne bør han trække sig fra kapløbet. Jeg tror, at tiden er inde. Du er nødt til at være i stand til at vinde, siger Trump med henvisning til, at Rubio ikke formåede at vinde et eneste af de fire republikanske primærvalg i denne omgang.

Donald Trump ønsker modsat Ted Cruz tillykke med sejrene i Maine og Kansas.

- Jeg ville elske at udfordre Ted mand mod mand, siger han.

Dog tilføjer milliardæren, at han er den eneste, der kan slå Demokraternes formodede kandidat, Hillary Clinton.

Ted Cruz åndede Donald Trump i nakken i både Kentucky og Louisiana, hvor det blot var få procentpoint, der adskilte de to kandidater.

- Gud velsigne Kansas, og Gud velsigne Maine, siger Cruz i sin tale efter sejrene.

Demokraterne holdt primærvalg i Louisiana, Kansas og Nebraska. Clinton vandt overbevisende i sydstaten, mens modstander Bernie Sanders kunne kalde sig sejrherre i Kansas og Nebraska.

Hverken Demokraternes eller Republikanernes kandidater kan dog tillade sig at fejre eller begræde nattens resultater alt for længe.

Allerede 15. marts kommer næste afgørende opgave, når blandt andet de vigtige delstater Florida og Ohio skal pege på deres foretrukne præsidentbud.

/ritzau/

Dagens Gossip