Teenage-drab satte Ferguson i brand

Skrevet af admin

10/08/2015
* 9. august sidste år blev den 18-årige sorte teenager Michael Brown skudt og dræbt af den hvide politimand Darren Wilson i Ferguson, en forstad til byen St. Louis i Missouri, USA. Brown var ubevæbnet, da han blev skudt.* Darren Wilson har fortalt, at han skød i selvforsvar. Brown blev skudt mindst seks gange. Andre øjenvidner hævdede, at han blev dræbt med koldt blod.* Dagen efter, den 10. august, endte et mindeoptog med plyndringer og sammenstød med politiet. Over 30 blev anholdt.* De efterfølgende dage og uger er der gentagne protester og uroligheder i byen, og Nationalgarden tilkaldes.* Darren Wilson endte med ikke at blive retsforfulgt for drabet på Michael Brown.* Ved en mindehøjtidelighed på etårsdagen for drabet på Brown blev der affyret flere skud fra politiets side. To personer meldes såret.

Mest læste i dag

* 9. august sidste år blev den 18-årige sorte teenager Michael Brown skudt og dræbt af den hvide politimand Darren Wilson i Ferguson, en forstad til byen St. Louis i Missouri, USA. Brown var ubevæbnet, da han blev skudt.

* Darren Wilson har fortalt, at han skød i selvforsvar. Brown blev skudt mindst seks gange. Andre øjenvidner hævdede, at han blev dræbt med koldt blod.

* Dagen efter, den 10. august, endte et mindeoptog med plyndringer og sammenstød med politiet. Over 30 blev anholdt.

* De efterfølgende dage og uger er der gentagne protester og uroligheder i byen, og Nationalgarden tilkaldes.

* Darren Wilson endte med ikke at blive retsforfulgt for drabet på Michael Brown.

* Ved en mindehøjtidelighed på etårsdagen for drabet på Brown blev der affyret flere skud fra politiets side. To personer meldes såret.