Teenagepiger sprøjter sig med allergifremkaldende parfume

Et pift parfume dufter dejligt, men kan føre til både kløe, eksem og udslæt.

Produkter som cremer, deodoranter og makeup indeholder parfume, som kan resultere i parfumeallergi.

Og det er særligt teenagepiger, som er i risikogruppen for at udvikle allergi, fordi de 13-16-årige piger er storforbrugere af produkter med parfume, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Miljøstyrelsen har spurgt 411 piger i alderen 13-16 år om deres forbrug af eksempelvis shampoo, cremer, makeup og deodorant.

Undersøgelsen viser, at de 16-årige bruger væsentligt flere plejeprodukter end de 13-årige. Samtidig viser undersøgelsen, at teenagepigerne ikke ved, at mange af produkterne indeholder parfume.

De unge pigers brug af parfume får Miljøministeriet til at advare mod parfumen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) lancerer en kampagne i håbet om at få pigerne til at vælge produkter uden parfume.

- Næsten fem procent af EU’s befolkning er parfumeallergikere, og unge piger er i særlig stor risiko for at få allergi på grund af deres store forbrug af plejeprodukter med parfume, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Som en del af kampagnen råder ministreret blandt andet til, at man sprøjter parfumen på tøjet i stedet for direkte på huden og bruger deodoranter uden parfume.

- Målet er ikke at få de unge piger til at holde helt op med at bruge parfumeholdige produkter, men at oplyse dem om at brugen af plejeprodukter med parfume i kan resultere i allergi.

- Parfumeallergi er livsvarig og kan føre til permanent eksem, hvilket kan påvirke livskvaliteten og have store omkostninger for den enkelte, siger Esben Lunde Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip