To teenagepiger ville kopiere koncert-massakre

Skrevet af admin

12/03/2016

Mest læste i dag

To teenagepiger i Frankrig er blevet sigtet for at planlægge et angreb på en koncertsal fire måneder efter, at islamister stod bag et lignende blodigt angreb i Paris.

Det oplyser kilder i det franske retsvæsen.

Pigerne, der er henholdsvis 15 og 17 år, udvekslede beskeder på Facebook. Her skrev de, at de ville kopiere angrebet i november mod koncertsalen Bataclan i hjertet af Paris, oplyser politiet.

Under angrebet dengang blev også barer, restauranter og et fodboldstadion angrebet. I alt 130 mennesker mistede livet.

De to piger blev anholdt onsdag. De blev stillet for en dommer ved en terrordomstol fredag sigtet for at planlægge terrorangreb.

To andre piger havde også deltaget i samtalerne på Facebook, men de blev løsladt og slipper for at blive tiltalt.

Anklagere siger, at sagen mod den 15-årige og den 17-årige er på et foreløbigt stadie, og at der er fundet "hverken våben eller eksplosive materialer". Det er heller ikke oplyst, om de to piger er radikaliserede muslimer lige som dem, der udførte massakren i Paris i november.

Frankrig har været i højeste alarmberedskab siden de dramatiske begivenheder 13. november. Under angrebet på koncertsalen Bataclan mistede 90 mennesker livet.

Det var et amerikansk rockband, Eagles of Death Metal, der spillede den aften for 1500 tilskuere, da de radikale islamister udstyret med bombebælter og kraftige skydevåben trængte ind i salen og begyndte at skyde på må og få.

Kort forinden var to bomber blevet detoneret ude ved det franske nationalstadion, hvor det franske fodboldlandshold spillede mod Tyskland. Fire mennesker døde.

Inde i centrum af Paris blev også flere barer og restauranter angrebet, og gæster blev taget som gidsler. Her blev langt over 40 dræbt.

/ritzau/AFP