Teenager dræbt af skinheads i Paris

En 18-årig venstreorienteret mand er død efter et slagsmål med skinheads i den franske hovedstad Paris.

Clement Meric, der studerede på hovedstadens prestigefulde universitet Sciences-Po, blev onsdag erklæret hjernedød efter et slagsmål nær togstationen Saint-Lazare.

En gruppe skinheads stødte angiveligt sammen med Clement Meric og andre venstreorienterede i en butik, og da de venstreorienterede forlod butikken, stod gruppen af skinheads klar til kamp.

En politikilde, der bekræfter dødsfaldet, siger, at tre mænd og en kvinde er blevet anholdt og afhørt.

Den formodede drabsmand, der er i tyverne og en kendt skinhead, havde ikke i sinde at dræbe den unge mand, siger politikilden.

En anden kilde siger, at yderligere tre personer er blevet anholdt, og at de alle havde relationer til højreorienterede grupper.

Den dræbte beskrives som en mønsterelev med stærke sociale evner.

- Han havde sine holdninger, men han var ikke aggressiv, siger den medstuderende og aktivistkollega Raphaelle Remy-Lele.

Politikere fra alle fløje fordømmer hændelsen, og nogle mener sågar, at regeringen må forbyde grupper, som de mener i stigende grad udøver vold og er skamløse i deres handlinger.

Særligt højreorienterede grupper er den seneste tid blevet bebrejdet for en række voldelige sammenstød i forbindelse med politikernes accept af homoseksuelles rettighed til at blive gift.

Landets indenrigsminister, Manuel Valls, siger, at teenagedrabet "bærer mærker fra de ekstremt højreorienterede", mens premierminister Jean-Marc Ayrault advokerer for, at "man finder lovlige og politiske svar til at bekæmpe racisme, antisemitisme og homofobi."

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip