Teenager drak ti jägerbombs og fik hjertestop tre gange

En glad aften med rigeligt med Jägerbombs endte som et mareridt for 18-årige Jayde Dinsdale fra Somerset i det sydlige England. Nu advarer hun andre unge mod at gøre samme fejl, der nær kostede hende livet.

- Jeg synes, det er rigtig skidt, at folk sælger den type drings. Man har ingen idé om, hvor meget koffein der i dem, og hvor farligt det kan være, siger Jayde Dimsdale til Daily Mirror.

Jayde var den 31. januar i byen med vennerne, og i løbet af aftenen fik hun hældt 10 Jägerbombs indenbords. Drinken består af et glas med energidrikken Red Bull, hvori der flyder et shotsglas med Jägermeister. Ifølge Jayde bestod hver drink af cirka en halv dåse Red Bull, der indeholder koffein, og der var formentlig årsagen til, at hun dagen efter faldt om med et hjertetilfælde, efter hendes puls pludselig var steget voldsomt.

Den unge kvinde var nået hjem omkring klokken 2 om natten, og næste morgen virkede alt normalt. Hun stod på badeværelset og fortalte sin mor om aftenens begivenheder, da hun pludselig tog sig til brystet og faldt om på gulvet.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Din deo kan give nerveskader og misdannede børn

Moren lagde hendes straks i aflæst sideleje og tilkaldte chokeret sin mand, men pludselig fik Jayde endnu et anfald.

Teenageren blev hastet til hospitalet, hvor hun kort efter fik hjertestop for tredje gang. Herefter blev hun lagt i kunstigt koma for at beskytte hendes hjerte og hjerne. Hun tilbragte tre uger på hospitalet og fik indopereret en slags pacemaker, der vil give hendes stød, hvis hendes hjerte pludselig stopper igen.

Lægerne er overbeviste om, at Jaydes hjertestop var forårsaget af energidrikken. Mennesker kan godt tåle koffein i moderate mængder, men overdrevet indtagelse kan føre til anfald, slagtilfælde og pludselig død.

- Jeg håber, at folk vil overveje det en ekstra gang, inden de drikker energidrinks - de kan være livsfarlige, lyder det fra Jayde Dinsdale. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip