Teenager fik VM-debut: Jeg skal give den gas

Anne Mette Hansen var overraskelsen, da landstræner Jan Pytlick udtog truppen til VM i Serbien, men den 19-årige langskytte viste i testkampene før slutrunden, at hun gemmer på masser af potentiale.

Lørdag aften fik hun så en relativt stille VM-debut, da Danmark storsejrede 44-21 over Kina.

Et enkelt mål blev det til for talentet, der spiller for Ajax i den næstbedste række i Danmark.

- Det var superfedt. Man kan godt mærke, at der er mere opmærksomhed om det hele, og det er jo sammen med alle dem, jeg har set i fjernsynet, da jeg var lille, siger Anne Mette Hansen.

Hun måtte vente lidt på at få muligheden for at sende sine langskud af sted, fordi hun kom på banen i en periode, der var præget af en masse danske kontraangreb.

- Det var lidt svært i starten, fordi vi ikke spillede særligt lange angreb, så for mit vedkommende blev det mest noget med at løbe lidt frem og tilbage. I anden halvleg kom der lidt mere flow i angrebsspillet, og der gik det også bedre for mig, siger hun.

Nu håber hun på meget mere spilletid ved VM.

- Jeg forventer, at jeg giver den gas og går mod mål, når jeg får spilletid. Den erfaring, jeg kan få ved at være med ved sådan et mesterskab, er en kæmpebonus for mig.

- Jeg vil gerne ind og spille, ligesom alle andre. Der er jo ingen, der gider tage med for kun at sidde på bænken. Så jeg må gøre mig fortjent til noget spilletid, lyder det fra Anne Mette Hansen.

Næste mulighed for VM-minutter kommer allerede i aften, når Danmark møder Japan.

/ritzau/

Dagens Gossip