Teenager kæmper for OL-billet ovenpå Mazes karrierestop

Jonathan Groth og Tobias Rasmussen er bordtennisspillerne, der skal forsøge at føre OL-arven videre efter Michael Maze.

Sidstnævnte valgte tidligere i marts at indstille karrieren på topplan, og nu er det op til Groth og Rasmussen at kvalificere sig til OL i Rio i august.

De to spillere er udtaget til at spille OL-kvalifikation i Halmstad fra 12. til 16. april.

Groth er qua sin placering som nummer 50 på verdensranglisten stort set sikker på at skulle repræsentere Danmark i Rio.

Det var han udset til at gøre sammen med Maze, men nu får den 19-årige Tobias Rasmussen i stedet chancen i OL-kvalifikationen.

Han er blevet udtaget på baggrund af en god indsats ved hold-VM samt ved DM, hvor han i finalen pressede Groth til det yderste i en tæt kamp, inden Groth vandt mesterskabet for femte gang på stribe.

- Jeg fik besked kort efter DM-finalen mod Groth. Det bliver en kæmpe oplevelse, og selve udtagelsen er et tegn på, at jeg har gjort det godt.

- Jeg ved, at det bliver svært at kvalificere sig, men jeg kan spille frit og håber på at kunne drille nogle af favoritterne og måske levere en overraskelse eller to, siger Tobias Rasmussen i en pressemeddelelse fra Dansk Bordtennis Union.

Landstræner Linus Mernsten ser unge Rasmussen som en spiller, der på sigt har OL-potentiale.

- Tobias har i den sidste tid vist resultater, der berettiger til, at han får chancen ved OL-kvalifikationen. Han har nået et højere spillemæssigt niveau, og hvis udviklingen fortsætter, så kan han blive en fremtidig OL-deltager, siger Mernsten.

Ved OL deltager 40 spillere fra de kontinentale kvalifikationsturneringer. Herefter udtages de 22 bedste spillere fra verdensranglisten, der ikke har kvalificeret sig ved de kontinentale mesterskaber. Dog maksimalt to fra hver nation.

På en renset verdensrangliste med kun to spillere fra hver nation er Groth nummer 30.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip