Teenagere fængslet for grov vold mod student

De fire unge mænd blev tidligere torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten på Københavns Politigård. Alle fire er sigtet for grov vold mod studenten, men alle nægtede sig skyldige i anklagerne. De unge mænd er nu blevet varetægtsfængslet i indtil videre 13 dage. Det fortæller sagens efterforskningsleder Kim Refshammer til bt.dk.

»Nu skal vi samle op på alle de mange oplysninger, vi har fået fra de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen. Derudover skal vi genafhøre samtlige vidner i sagen,« siger efterforskningslederen og fortæller, at politiet har modtaget rigtig mange henvendelser.

»Vi er positivt overrasket over, hvor mange der faktisk har henvendt sig til os i sagen. Folk har åbenbart følt, at de gerne ville henvende sig med deres viden og hjælpe med oplysninger, lyder det fra Kim Refshammer.

De fire overfaldsmænd er teenagere på henholdsvis 15, 15, 16 og 18 år. Selvom alle nægtede sig skyldig i grov vold, erkendte to af dem dog, at de havde været oppe at slås med studenten. Den 18-årige fortalte, at han havde givet studenten et enkelt slag i hovedet, mens den ene af de 15-årige forklarede, at han havde været en del af slagsmålet.

Den ældste af de sigtede blev varetægtsfængslet umiddelbart efter, han havde afgivet forklaring. Først senere på eftermiddagen blev det besluttet, at de tre mindreårige også skulle fængsles. 

Overfaldet fandt sted sidste fredag. Den 18-årige student var sammen med nogle venner, da overfaldet skete. Studenten og vennerne stod ved indgangen til Nørreport Station efter en tur i byen for at fejre deres studenterhuer.

Videoovervågningen viser, at de fire unge ankom til stationen med metroen. Her blev de angiveligt provokeret af den 18-åriges studenterhue. I hvert fald slog de den af ham, hvorefter de overfaldt ham med slag og spark. Det vides endnu ikke, om den 18-årige vil få mén af overfaldet.

Dagens Gossip