Tefal lover nu: Disse gryder og pander må godt komme i opvaske-maskinen

Forleden kom det frem, at Tefals køkkenserie "Jamie Oliver's Professional Hard Anodised Aluminum" muligvis ikke hunne tåle en tur i opvaskemaskinen.

Mens man uden på pakken lover at gryderne og panderne "på grund af revolutionerende teknologi" gør grejet sikkert ved brug i opvaskemaskinen, så tager Tefal samtidig også forbehold.

For i samme pakke fraråder man brugen af opvaskemaskine.

Men nu siger Tefal så, at oplysningerne i pakkerne omkring brug af opvaskemaskine er en vejledning - men ikke en advarsel.

LÆS OGSÅ: Disse 12 billeder vil få dig i bedre humør omkring dit eget hus

Og samtidig fastslår Jens Toft, der er nordisk produktchef i SEB Groupes, som er virksomheden bag Tefal, at panderne sagtens kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

- Jeg er helt med på, hvor vi har gjort fejlen, og vores forbehold overfor maskinopvask skulle have været tydeligere forklaret i brugsanvisningen og have været nævnt i umiddelbar tilknytning til oplysningen om, at produktet kan vaskes i opvaskemaskine. Det er en dårlig måde, det er skrevet på, og det er forvirrende.

- Det er som med alt andet, der går i opvaskemaskinen, at produktet slides hårdere, end ved almindelig opvask i hånden. Men det går altså ikke ud over produktets brugbarhed, siger Jens Toft til TÆNK.

Tefal vil nu ændre teksten, så den ikke er til at misforstå.

Hos Forbrugerrådet er man dog ikke helt tilfreds.

- Det er afgørende, at markedsføringen ikke efterlader forbrugerne med et indtryk af, at Tefals køkkengrej er bedre egnet til at komme i opvaskemaskiner end tilsvarende produkter, hvis det ikke er tilfældet, siger rådets juridiske konsulent, Jakob Steenstrup.

Dagens Gossip