Teknos i Vamdrup overtager Kolding-virksomhed

Teknos A/S, som har fabrik i Vamdrup, overtager Kolding-virksomheden, Burcharths Farve- & Lakfabrik A/S i Kolding, som udvikler og producerer overfladebehandling til maskiner, materiel og motorer. Det skriver Vamdrup Netavis.

Burchardt Farve- og lakfabrik AS, er beliggende på adressen, Donsvej 6 i Bramdrupdam. Virksomheden har afdeling i Sverige har endvidere betydelige aktiviteter i Polen og Tyskland og omsætter for cirka 60 millioner kroner årligt.

Papirerne om overtagelsen blev underskrevet i dag (29.11. 2013), men den endelige overtagelse ventes først at ske i løbet af første kvartal 2014. På dette tidspunkt vil alle Burcharths forretningsmæssige operationer samt produktion være overflyttet til Teknos' danske fabrik i Vamdrup.

Alle medarbejdere hos Burcharths vil blive overført til Teknos i Vamdrup.

Overtagelsen forventes at kunne styrke Teknos' position inden for vandbaserede overfladebehandlingsprodukter til metal i særdeleshed i Skandinavien, men også i en række nordeuropæiske lande, og den vil også styrke virksomhedens eksisterende teknologier inden for vandbaserede overfladebehandlingssystemer til motorblokke.

Teknos’s mest betydningsfulde globale forretningsområder omfatter i øjeblikket pulvermaling og vådmaling til metal- og træindustrien, bygningsmaling og specialprodukter.

Fabrikken i Vamdrup beskæftiger i øjeblikket omkring 200 medarbejdere, og er i 2013 estimeret til 2,1 milliard kroner i omsætning, hvilket svarer til cirka 7 procent i vækst.

Det oplyses, at Teknos vil forsætte forretningsudviklingen gennem yderligere investeringer for at sikre de fremtidige forventninger og vækst, hedder det videre i forbindelse med overtagelsen af Burchardt A/S i Kolding.

En af Europas førende

Teknos placerer sig som absolut en af Europas førende leverandører af industriel overfladebehandling, og har en stærk position også inden for bygningsmaling. Teknos har produktion i syv lande samt salgsselskaber i 15 lande og via et veletableret netværk af agenter, bliver Teknos’ produkter eksporteret til mere end 20 andre lande.

Teknos er et finskejet familie selskab med hovedkontor i Finland. Og her ligger også det ene globale forsknings- og udviklingscenter, mens det andet ligger i Vamdrup.

Teknos har totalt cirka 1.100 medarbejdere, hvoraf flere end 160 er beskæftiget inden for forskning og produktudvikling.

Teknos blev grundlagt i 1948, og er en af Finlands største familieejede virksomheder.

Årsagen til at virksomhedens danske fabrik ligger i Vamdrup, hænger sammen med, at koncernen i 1992 købte og videreførte den privatejede virksomhed A/S Johs. Schous Farve- og lakfabrik i Vamdrup, som allerede på dette tidspunkt havde specialiseret sig i vandbaserede produkter til blandt andet overflade behandling af primært af danske industriprodukter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip