Telefoner er centralt bevis i brutal afpresningssag

Ved brug af overvågningsbilleder og omfattende oplysninger om telefoners geografiske placering på bestemte tidspunkter vil senioranklager Jakob Buch-Jepsen prøve at få seks mænd dømt i en grov afpresningssag, der er begyndt tirsdag i Retten på Frederiksberg.

Under forelæggelsen af sagen viser Buch-Jepsen udpluk af billeder og videoklip fra overvågning ved flere af gerningsstederne, som ifølge politiet viser de tiltalte.

De tiltaltes telefoner har også været under politiets lup.

- Politiets efterforskning af telefoner og telehistorik har været meget langvarig og omfattende, lyder det fra Jakob Buch-Jepsen.

Undersøgelsen af telefonerne og de oplysninger, som teleselskaberne ligger inde med, kan give et fingerpeg om, hvor telefonerne har befundet sig på bestemte tidspunkter.

Sagen centrerer sig om afpresning, bortførelse og grov vold af to mænd på 36 og 58 år. Mændene blev frihedsberøvet, og den ene fik blandt andet trukket en plastikpose ned over hovedet.

Hovedmanden i sagen er en 47-årig mand med vietnamesiske rødder, som ved tirsdagens retsmøde er iklædt en ternet skjorte. Ifølge anklageskriftet har han afpresset den 36-årige mand for knap 900.000 kroner over en periode på fem år.

Afpresningen kulminerer i sommeren 2014. Sammen med to af de andre tiltalte på 25 og 34 år bortførte og kørte sagens hovedmand ifølge anklagemyndigheden den 36-årige til en kælder i Birkerød.

I kælderen fik offeret hænder og fødder fikseret med gaffatape. Gerningsmændene trak en plastikpose ned over hans hoved, og den blev fastgjort med tape. Det skete flere gange, og samtidig blev manden slået i hovedet og på kroppen.

Behandlingen var så grov, at manden ifølge anklageskriftet var i overhængende livsfare.

Ved fremlæggelsen viser Jakob Buch-Jepsen billeder af offeret, som politiet tog ved anmeldelsen. De viste blandt andet mandens håndled med tape rundt om og mærker på hans ankler.

Han og det 58-årige offer skal begge vidne senere i sagen.

De seks tiltalte mænd nægter sig alle skyldige. Der forventes dom 14. december.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip