Telegiganter vil åbne bank

Den næste bank, der slår dørene op i Danmark, vil gøre det på mobiltelefonens skærm, skriver Politiken.

De store teleselskabers sammenslutning 4T, der samler alle teleudbydere i landet, vil til efteråret åbne sit eget elektroniske pengeinstitut, der kan bruges til nethandel eller mobiloverførsler fra person til person.

På sigt vil man kunne betale med mobiltelefonen i butikkerne, lyder det.

- Vi har været i dialog med Finanstilsynet i de seneste seks måneder, og vi er nu så langt, at vi kan love, at vores tjenester etableres til efteråret, siger Peter Bredgaard til Politiken.

Han er direktør for 4T, der samler de fire udbydere bag de danske telenetværk: TDC, Telenor, Telia og 3.

4T's system er et virtuelt betalingskort, der kan styres via mobiltelefonen, så man selv kan vælge, om man helst vil have et Visa-dankort fra en af de traditionelle banker eller et virtuelt kort fra 4T.

Og på sigt kan mobiltelefonen bruges til at samle alle de mange plastikkort, man går rundt med i pungen, herunder loyalitetskort og medlemskort.

- Vi tror på, at det er en ydelse, vi har gode forudsætninger for at tilbyde. Vi tror på, at folk hellere vil bruge det ottecifrede telefonnummer end det 16-cifrede nummer på dankortet, siger Peter Bredgaard til Politiken.

Først skal 4T dog godkendes som elektronisk bank, et såkaldt e-pengeinstitut.

Det er en slags minibanklicens, hvor man blandt andet ikke må låne penge ud, men dog stadig skal have penge i kassen til at opfylde solvenskrav som sikkerhed for, at der er dækning for de penge, der overføres.

/ritzau/

Dagens Gossip