Telegrafsoldater er vendt hjem fra Tyrkiet

Her har telegrafsoldaterne, der kommer fra DCM-kompagniet i Haderslev, været med til at sørge for kommunikationen i forbindelse med de Patriot-missilbatterier, som Tyskland, Holland og USA bidrager med i Tyrkiet.

Dermed har de spillet en central rolle i forhold til overvågningen af aktiviteter i det borgerkrigshærgede Syrien, som NATO holder et skarpt øje med af frygt for, at urolighederne i landet skal sprede sig til Tyrkiet. Det var tyrkerne selv, som bad forsvarsalliancen om hjælp til at håndtere situationen, og på den baggrund besluttede Danmark at sende kommunikationsspecialisterne af sted.

I perioden, hvor danskerne har været udsendt, er situationen i området langt fra blevet mere rolig, og forholdet mellem regeringen i Ankara og den syriske præsident, Bashar al-Assad, er blevet stadig mere anspændt. Så sent som i sidste måned beskyldte Assad den tyrkiske regering for at stå bag drab i Syrien.

I april lovede NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, da også tyrkerne forsvarsalliancens ubetingede støtte

»Jeg kan forsikre om, at vi er klar til at forsvare og beskytte vores allierede, i dette tilfælde Tyrkiet, der er nabo til Syrien,« sagde den forhenværende danske statsminister.

Forsvarsministeriet oplyser, at andre telegrafenheder har overtaget danskernes arbejde.

De danske telegrafsoldater har udelukkende haft en kommunikationsmæssig funktion, og de har derfor ikke været i kamp. Og det har da været underligt at være vidne til militær aktivitet i området uden at kunne gøre noget, erkender detachementsføreren, oversergent Klaus Frisk.

»Her har det været vigtigt, at vi sørgede for en velfungerende og optimeret kommunikationslinje, så vores allierede kunne stole på de leverede oplysninger og kunne drage til handling derfra. Skærmene viser dog blot aktiviteten og ikke nødvendigvis præcist, hvad der foregår, så på den måde er det lidt som et gammelt computerspil med prikker, der flytter sig,« udtaler han i en pressemeddelelse fra Hærens Operative Kommando.

Urolighederne i Syrien har stået på siden marts 2011 og har ifølge FN kostet mindst 70.000 mennesker livet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip