Teleselskaber sender konkurrent til MobilePay på gaden

Danskerne har fået smag for at overføre penge med mobilen, og den kage vil teleselskaberne TDC, Telenor, Telia og 3 også have en bid af.

Teleselskabernes fælles selskab, 4T Mobile Payments, sender onsdag deres bud på en betalingsløsning på gaden. Den hedder Paii og fungerer ifølge selskaberne som en digital tegnebog på mobilen.

- I første omgang tilbyder vi en løsning, der smelter mobilen og betalingskortet sammen og gør det muligt at betale med mobilen med kun få klik, siger direktøren for Paii, Peter Bredgaard, i en pressemeddelelse.

Han forestiller sig, at Paii på sigt kan komme til at rumme både vores kreditkort, loyalitetskort og medlemskort.

Paii bliver konkurrent til den første og klart den mest udbredte betalingsapp i Danmark - Danske Banks MobilePay, som blev lanceret 7. maj 2013.

Siden er den blevet downloadet mere end en million gange. I alt er der overført knap en milliard kroner. En række af de øvrige banker har lanceret den tilsvarende Swipp, som dog ikke har fået nær samme udbredelse.

I første omgang kan Paii bruges til at betale i onlinebutikker og via sms-betaling, og i løbet af året håber selskaberne, at Paii også kan bruges i en række fysiske butikker.

Ligesom de andre mobile betalingsløsninger er Paii - indtil videre - gebyrfri.

Teleselskabernes mobile betalingsløsning har været længe undervejs. I første omgang lød meldingen, at den ville være klar i efteråret 2013.

Paii er udviklet til iOS- og Android-telefoner. For at blive oprettet som bruger skal man bruge sit NemID og oprette en konto. Derefter kan man betale eller overføre penge til andre brugere med en selvvalgt firecifret kode.

Det er også muligt at købe privat fra en telefon, der ellers er betalt af en arbejdsgiver.

Man kan overføre op til 7500 kroner per betaling, hvis du har tilknyttet et betalingskort, men højest 100.000 kroner om året.

/ritzau/

Dagens Gossip