Teleselskaber skænker sms-indtægter til tyfon-ofre

Svenskerne sender via sms millioner til ofrene for katastrofen i Filippinerne. Og nu har teleselskaberne besluttet at supplere op ved at skænke deres indtægter fra sms-donationerne til hjælpeorganisationer.

Det siger Adam Hasslert, der er markedschef hos betalingstjenesten Wywallet. Efter tyfonen forrige fredag efterlod tusindvis af døde og enorme ødelæggelser i Filippinerne, er der i Sverige indsamlet 15 millioner svenske kroner via sms.

Wywallet, der ejes af operatørerne Telia Sonera, Tele 2 og 3, har i perioden haft indtægter på cirka 700.000 svenske kroner på sms-donationerne til de organisationer, som hjælper ofrene i Filippinerne. Og det beløb bliver nu også skænket til organisationerne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Også efter jordskælvskatastrofen i Haiti i 2010 skænkede telefonselskaberne i Sverige sine indtægter til hjælpearbejdet.

Adam Hasslert siger, at Wywallet i forvejen har givet en rabat til hjælpeorganisationerne, som betaler fem procent af sms-donationerne op til et vist beløb. Derefter er procentsatsen faldende.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip