Telia henter 12.000 nye mobilkunder i Danmark

Teleselskabet Telia fik 12.000 nye mobilkunder i tredje kvartal på det danske marked, der fortsat er stærkt konkurrencepræget.

Det fremgår af regnskabet fra svensk-finske TeliaSonera, som er offentliggjort tirsdag morgen.

Telia Danmark havde ved udgangen af tredje kvartal 1.636.000 mobilkunder, 118.000 fastnetkunder, 129.000 bredbåndskunder og 26.000 tv-kunder. Telia fik også 8000 flere bredbåndskunder i Danmark og 3000 flere tv-kunder.

Mens selvom der kom flere kunder i butikken, faldt omsætningen på det danske marked med fem millioner kroner svenske kroner til knap 1,5 milliarder svenske kroner. I danske kroner var der tale om et fald på 2,5 procent.

Selskabet skriver i regnskabet, at serviceindtægterne faldt med 4,5 procent i kvartalet som følge af et "fortsat pres på den gennemsnitlige indtjening per kunde i forbrugersegmentet såvel som lavere samtrafik- og roamingindtægter".

Telias driftsindtjening eksklusive engangsposter blev dog løftet med syv millioner svenske kroner til 211 millioner svenske kroner.

Men indtjeningen halter i Danmark, konkluderer koncernchef Johan Dennelind hos TeliaSonera, som for nylig fik nej til et fornuftsægteskab med Telenor i Danmark, der blandt andet skulle mindske omkostningerne for de to selskaber.

- I begyndelsen af september informerede vi om, at vi har afbrudt vores arbejde med den foreslåede sammenlægning med Telenor i Danmark, da parterne ikke kunne blive enige med EU-Kommissionen om vilkårene for en sammenlægning.

- Vores opfattelse er stadig, at indtjeningen er utilstrækkelig, og vi fortsætter med at søge andre måder at forbedre lønsomheden i vores danske virksomhed, siger Johan Dennelind i regnskabet.

Hvis man ser på hele TeliaSonera-gruppen, var der en negativ overraskelse i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, da selskabet måtte nedjustere forventningerne til hele årets resultat.

Det skyldes primært udfordringer i Centralasien og særligt Kasakhstan. TeliaSonera regner nu med, at selskabets driftsoverskud eksklusive køb og salg vil blive "noget lavere" end i 2014.

TeliaSonera opnåede i tredje kvartal et driftsoverskud før særlige poster på 9,7 milliarder svenske kroner.

Det var en fremgang på omkring 300 millioner svenske kroner i forhold til samme periode året før.

/ritzau/

Dagens Gossip