Teltby med migranter vokser i Grækenland

Skrevet af admin

01/03/2016

Dagens topnyheder

Tusindvis af migranter og flygtninge fortsætter med at komme til Grækenland, men grænserne længere nordpå bliver mere og mere lukket, og det begynder at kunne ses.

I den lille by Idomeni ved grænsen mellem Grækenland og Makedonien er en teltby skudt op, og den bliver større og større, fordi Makedonien har lukket for strømmen af migranter og flygtninge.

Afghanere får ikke lov at passere, og kun få af de mange syrere og irakere kommer igennem grænsen.

Længere nordpå i de andre lande op mod Nordeuropa er der også restriktioner ved grænserne. Ingen af landene ønsker at lægge territorium til strandede migranter og flygtninge.

Det er så sket for Idomeni. Den har en lille lejr for migranter med en kapacitet på 1500 mennesker, men der er nu langt flere.

Makedonien indførte grænserestriktionerne i sidste uge, og siden er antallet af ventende migranter vokset og vokset.

Der menes nu at være mellem 8500 og 9500 i lejren i Idomeni.

Mandag eksploderede tålmodigheden og vreden, da omkring 300 syrere og irakere fik lov til at passere grænsen.

Derefter blev der lukket, og nogle timer senere var vreden så stor, at mange forsøgte at tvinge sig vej gennem grænsehegnet.

Det endte med, at makedonsk politi tvang migranterne tilbage med tåregas.

I resten af Grækenland bliver der også stadigt flere migranter.

UNHCR, FN's Flygtningehøjkommissariat, siger, at der nu er omkring 24.000 ventende migranter i Grækenland.

EU-Kommissionen siger, at den onsdag vil fremlægge en plan om humanitær bistand til Grækenland, der kæmper med at håndtere den vedvarende strøm af migranter, som i løbet af det seneste år har sendt flere end en million migranter igennem Grækenland.

I øvrigt har Grækenland stadig store økonomiske problemer og holdes kun i eurozonen på grund af de store kriselån fra EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

/ritzau/Reuters