Teltlejre i Herning og Thisted står med mange tomme senge

Teltlejre i Thisted og Herning får lov at blive stående trods færre asylansøgere og tomme pladser.

I Herning står næsten en tredjedel af sengene tomme, og i Thisted er der 100 ledige pladser.

Det skriver DR P4 Midt & Vest.

- Vi kan tage 100 nye beboere i morgen, hvis det skulle være, siger Lars Enevold, der er leder på Hanstholm Asylcenter, der driver teltlejren i Thisted til DR P4 Midt & Vest.

Teltlejren blev oprettet i Thisted i november sidste år for at have et sted at placere de mange flygtninge. Siden er der også blevet oprettet teltlejre i Herning, Næstved og Haderslev.

Men siden januar er antallet af asylansøgere kun faldet, hvilket giver bedre plads i teltene og en mindre travl hverdag i Hanstholm.

Selv om presset på teltlejrene er faldet, så er der ingen planer om at lukke dem ned igen, lyder meldingen fra Udlændingestyrelsen.

I en mail til DR Midt & Vest skriver kontorchef Thomas Mortensen, at de justerer efter behov.

- Vi følger situationen omkring indrejse i Danmark og EU nøje, og vi justerer naturligvis kapaciteten i asylcentersystemet, når der er behov for det.

- Erfaringerne viser, at indrejsetallene meget hurtigt kan ændre sig, og derfor er det nødvendigt med en vis ledig kapacitet som beredskab, lyder det.

Lige nu bor der omkring 260 asylansøgere i Thisted.

Ifølge Jyllands-Posten kan man se, at krigen i Syrien ikke sætter det samme aftryk i de danske asylstatistikker som tidligere.

I august 2015 var godt halvdelen af asylansøgerne fra Syrien, i december var det hver tredje, mens mindre end hver fjerde asylsøger i de første fire måneder af i år har været fra det borgerkrigshærgede land.

I Danmark blev der i sidste uge registreret 54 asylansøgere i Danmark, og det er et af de laveste antal asylansøgninger, der er modtaget i løbet af en uge, siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar.

Kun fire af asylansøgerne var syrere.

/ritzau/

Dagens Gossip