Teltlejre og oversvømmelser presser beredskabet

Skrevet af admin

09/12/2015

Dagens topnyheder

Tre nye teltlejre til flygtninge og kamp mod vandmasserne i Nord- og Vestjylland.

De seneste uger har været særdeles travle for Beredskabsstyrelsen, der tirsdag fik til opgave at opføre tre nye lejre til i alt 1200 asylansøgere i Herning, Haderslev og Næstved.

- Det er den største indkvarteringsopgave, som Beredskabsstyrelsen har løst i nyere tid, siger kolonnechef Peter Kragh, Beredskabsstyrelsen.

Styrelsen har en stram tidsplan hængende over hovedet. Teltlejren i Næstved skal være klar lige efter nytår, mens de nye indkvarteringsfaciliteter i Herning og Haderslev skal være klar til brug i uge to.

I november fik Beredskabsstyrelsen til opgave at etablere en teltlejr til flygtninge i Thisted, og derudover har man i forvejen indkvarteret asylansøgere i eksisterende faciliteter på alle beredskabscentre undtaget Bornholm.

Når de nye lejre står klar, vil styrelsen have sørget for tag over hovederne for i alt 2200 flygtninge.

De nye opgaver kommer samtidig med, at 100 ansatte, værnepligtige og frivillige fra Beredskabsstyrelsen fra lørdag til tirsdag kæmpede mod oversvømmelser i Nord- og Vestjylland.

- Der er ingen tvivl om, at der har været pres på os et stykke tid. Der er rigtig mange både værnepligtige, befalingsmænd og officerer, der ikke har hvilet ret meget. Men alle skal yde det, de kan, og det gør vi også gerne, siger Peter Kragh.

De nye opgaver med teltlejre i Herning, Haderslev og Næstved kaster også ekstra arbejdspladser af sig. Beredskabsstyrelsen forventer at skulle ansætte cirka 25 medarbejdere til at tage sig af døgnovervågning af lejrene.

Med de nye teltlejre er grænsen for, hvad Beredskabsstyrelsen kan håndtere ved at være nået.

- Der er ikke mere kapacitet inden for de områder, vi råder over. Skal vi øge kapaciteten, så bliver det udenfor, siger Peter Kragh.

/ritzau/