Tema i skolen fik lille pige til at afsløre fars overgreb

En nordjysk mand på 61 år er torsdag blevet idømt otte års fængsel for at have voldtaget sin lille datter adskillige gange i sit hjem i Brønderslev.

Retten i Hjørring finder det bevist, at overgrebene begyndte i april 2009. Dengang var pigen blot otte år gammel. Først da offeret var fyldt 10 år, blev der sat en stopper for uhyrlighederne, fortæller anklager Karina Skou.

- I skolen havde pigens klasse talt om incest og beskæftiget sig med filmen eller bogen "Kunsten at græde i kor", der handler om emnet. Umiddelbart herefter fortalte hun om overgrebene til en lærer, siger anklageren til Ritzau.

Gennem hele sagen har den 61-årige nægtet sig skyldig.

- Men retten lagde vægt på, at pigen allerede et år inden havde fortalt flere af sine veninder, at det skete, siger Karina Skou.

Efter politianmeldelsen var manden tilsyneladende desperat for at forhindre sin datter i at fortælle om overgrebene.

Således er den 61-årige ud over incest blevet dømt for at have truet datteren med at slå hendes mor og storebror ihjel, hvis hun fortalte politiet om overgrebene.

I retten krævede anklageren manden idømt mellem otte og ni års fængsel. Særligt én detalje udgjorde en skærpende omstændighed, påpeger Karina Skou.

- Han er tidligere dømt for lignende kriminalitet. I 1991 fik han et års fængsel for at forgribe sig på sin steddatter, siger anklageren.

Den dømte har anket byrettens afgørelse til landsretten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip