Tempoet i tysk vækst gavner dansk økonomi

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

En markant vækst i den tyske økonomi i første kvartal gavner Danmark, siger analytikere i Dansk Industri.

- Tempoet i tysk økonomi skyder igen i vejret, og det er en rigtig god nyhed for de danske eksportvirksomheder, siger chefanalytiker Allan Sørensen hos DI.

- Vi har over det seneste år haft store problemer med at få gang i eksporten, og som Danmarks suverænt største eksportmarked har Tyskland stor betydning for udviklingen.

- Væksten i Tyskland var aftagende igennem 2015, men de nye væksttal viser, at der fortsat er lidt liv i tysk økonomi. Dette til trods for at både forbrugernes og virksomhedernes humør dalede i starten af året, tilføjer han.

Selv om væksten tog til i styrke i første kvartal, så er der desværre ikke udsigt til høj vækst i forbundsrepublikken i 2016, pointerer Allan Sørensen.

Sidste år eksporterede danske virksomheder varer og tjenester for mere end 150 milliarder kroner til Tyskland.

Hertil kommer, at danske virksomheder har 1700 datterselskaber i Tyskland, og disse beskæftiger tilsammen knap 80.000 medarbejdere.

- Mere end 15.000 danske virksomheder henter omsætning på det tyske marked. Derfor er det store dele af dansk erhvervsliv, der følger meget spændt med i udviklingen i tysk økonomi. Vi skal glæde os over fortsat fremgang hos vores nabo mod syd, hvilket gør det nemmere for vores virksomheder at hente nye ordrer på det tyske marked, siger han.

/ritzau/