Tenniseksperter: Ny træner kan få Wozniacki til tops

Han har gjort det med Maria Sharapova. Og nu er målet at vinde en grand slam-turnering med Caroline Wozniacki.

Med Thomas Högstedt som træner i 2014 kan den tidligere danske verdensetter igen blande sig i den absolutte tennistop, vurderer de to tidligere tennisspillere Michael Mortensen og Peter Bastiansen.

- Det tror jeg helt sikkert. Jeg synes, vi har set en ny side af Caroline. Og hvis hun videreudvikler den side, bliver hun virkelig en kapacitet, som opnår store resultater.

- Jeg tror personligt, at hun kommer op blandt verdens fem bedste i den kommende sæson, siger Mortensen, der selv har trænet Wozniacki i perioder.

- De skal lige have et år til at lære hinanden at kende og arbejde med nogle ting. Men i løbet af to år kan jeg sagtens forestille mig, at hun kan vinde en grand slam-turnering.

- Og man kunne håbe, at det allerede sker i den kommende sæson. Når de er fortrolige med hinanden, kan hun vinde en grand slam-turnering, vurderer Mortensen.

Wozniacki har aldrig vundet en grand slam-turnering, men muligheden er øget med Högstedt, vurderer Peter Bastiansen.

- Det er et meget fornuftigt valg. Högstedt har om nogen bevist sit værd med arbejdet med Sharapova.

- Han har præsteret at få Sharapova tilbage igen, da hun var helt væk. Han fik hende op blandt de to-tre bedste i verden.

- Det er det samme arbejde, han nu skal lave med Caroline, som også skal samles op. Men det er på et lidt andet niveau, fordi Caroline stadig er blandt de 10 bedste.

- Der skal ske så mange radikale ting, før hun kan komme op og vinde en grand slam-turnering, at han er det rette valg, mener Bastiansen.

Wozniacki spillede godt i slutningen af denne sæson, hvor det blev til flotte resultater i WTA-turneringen i Beijing og årets første titel i Luxembourg.

- Det var positivt at se hende spille sådan i Beijing og i Luxembourg, hvor hun søgte bolden og fik lidt mere tyngde i sine slag, fordi hun mødte boldene tidligere og absorberede farten. Hun kom også lidt frem til nettet.

- Jeg håber, at han vil arbejde videre med den offensive del, opfordrer Mortensen.

Tidligere i karrieren har Wozniacki fået kritik for at spille for defensivt, men på det seneste er der sket noget på den offensive front.

- Så jeg håber, at han vil opmuntre hende til at gøre det endnu mere, så det ikke bliver en Caroline, som graver sig ned på baglinjen og kun slår de solide grundslag eller transportslag, siger Michael Mortensen.

/ritzau/

Dagens Gossip