Tenniskomet på finalekurs: Det er ingen overraskelse

Tennisfans kan roligt vænne sig til navnet Eugenie Bouchard. Den 19-årige canadier indledte 2013 som nummer 144, men sluttede det som nummer 32, og når verdensranglisten bliver opdateret efter Australian Open, bryder hun igennem til top-20.

Det er den herlige konsekvens af hendes fremragende resultater i årets første grand slam-turnering, hvor hun nu er klar til semifinalen i sin debut i hovedturneringen. Men succesen kommer ikke bag på kometen selv.

- Det er ikke ligefrem en overraskelse. Jeg forventer altid meget af mig selv. Jeg er bare glad for at være nået hertil, men jeg er ikke færdig. Jeg har en kamp på torsdag, og den glæder jeg mig til, siger Eugenie Bouchard ifølge Reuters.

I kvartfinalen slog hun Ana Ivanovic, der ellers havde meldt sig ind som en af favoritterne efter at have slået Serena Williams.

Men det lod den unge canadier sig ikke imponere af. Hun vandt i tre sæt efter at have tabt det første.

- Efter at have tabt første sæt fokuserede jeg bare på, hvad jeg skulle gøre i hvert point for at vinde det. Jeg forsøgte at blive ved med at presse hende og komme fremad. Jeg følte, at mit spil blev bedre, som kampen skred frem.

- Jeg følte, at mit spil var der, og jeg skulle bare slappe af og spille. Jeg prøvede at vise, at jeg var kølig. Jeg følte mig godt tilpas, siger Bouchard.

I semifinalen møder hun turneringens fjerdeseedede Li Na, der vandt sin kvartfinale over italienske Flavia Pennetta 6-2, 6-2.

/ritzau/

Dagens Gossip