Tennisspiller afviste dopingprøve og fik 18 måneders karantæne

Fredag blev han idømt 18 måneders karantæne af det internationale tennisforbund ITF for at have nægtet at afgive en blodprøve efter en kamp mod finske Jarkko Nieminen tilbage i april.

I en udtalelse fra tennisforbundet lyder det, at Viktor Troickis handlinger var ’fejlagtige og at hans forklaring på afvisningen af prøven ’ikke var overbevisende.

Karantænen har chokeret Viktor Troicki og tennissporten, der dermed for en stund har sendt dopingspøgelset fra cykelsporten og ind i tennisverdenen.

Ifølge den 27-årige serber afgav han en urinprøve kort efter kampen i Monte Carlo, men afviste derefter blodprøven fordi han følte sig svimmel og sløj. Derfor ville han ikke miste mere blod, hvilket han underrettede den tilstedeværende læge om.

- Lægen fortalte mig, at jeg så bleg og syg ud, og at jeg kunne droppe prøven, hvis jeg skrev en begrundelse til ITF. Jeg havde den forkerte læge, som slet ikke fortalte, at jeg risikerede noget, siger Viktor Troicki til sin personlige hjemmeside og understreger, at han allerede dagen efter afgav den manglende blodprøve.

Derfor erklærer han sig målløs over, at han nu tvinges væk fra den professionelle tennisverden i 18 måneder.

- Det her er et sandt mareridt. Jeg var 100 procent sikker på, at alt var i orden.

Viktor Troicki er ikke hvem som helst i den internationale tennisverden. For bare to år siden var han helt oppe som nummer 12 i verden. Han har tidligere vundet Davis Cup-turneringen sammen med landsmanden Novak Djokovic, hvilket gjorde ham til folkehelt i det sportsgale land.

I 2013 er han rykket ned som nummer 53 på verdensranglisten og med fredagens karantæne ser vejen tilbage til verdenstoppen uendelig lang ud. Vejen kan dog blive betragtelig forkortet, hvis det lykkes Viktor Troicki at bevise sin uskyld. Serberen er i hvert fald indstillet på at appellere dommen til den internationale sportsdomstol, CAS.

 - Jeg sætter min lid til CAS i Lausanne. Jeg håber virkelig, de vil finde frem til sandheden, siger en ulykkelig Viktor Troicki, der får opbakning af verdens bedste tennisspiller, landsmanden Novak Djokovic.

- Han har sagt, at han er sikker på, det ender godt, fordi jeg er uskyldig, og at ATP (international tennisorganisation for professionnelle herrespillere) bør bakke mig op, siger Troicki.

Står karantænen ved magt, er Viktor Troicki udelukket fra turneringstennis indtil d. 24. januar 2015.

Dagens Gossip