Tennisstjerne uenig med Wozniacki om WTA-regler

Caroline Wozniacki langede i sidste uge ud efter tennisorganisationen WTA for at presse hende til at spille Rogers Cup i Canada i forlængelse af en skadepause.

Hendes kommende modstander ved Western & Southern Open i Cincinnati i USA, den tidligere verdensetter Victoria Azarenka, deler tilsyneladende ikke danskerens kritik.

Azarenka forsvarer de WTA-regler, der betyder, at verdensranglistens top-10-spillere sanktioneres, hvis de ikke stiller til start i årets fem Premier-turneringer i Dubai, Rom, Toronto, Cincinnati og Wuhan.

- Turneringerne investerer mange penge og anstrenger sig for at få topspillere til at komme til deres stævner.

- Så jeg mener, at vi er forpligtiget til at gøre en indsats, siger Azarenka til WTA's hjemmeside.

Wozniacki var skadet i perioden op til Rogers Cup, hvilket betød, at hun ikke havde trænet før sin første kamp mod Belinda Bencic. Hun var dog blevet sin skade kvit før kampen mod Bencic.

Danskeren forklarede, at hun følte sig nødsaget til at spille i Toronto for at undgå en bøde og nul ranglistepoint. Oveni risikerede Wozniacki at blive frataget retten til at tilmelde sig en af Tourens mindre turneringer efter eget valg.

- WTA presser én til at spille, selv om man ikke føler sig 100 procent ok, sagde Wozniacki.

Azarenka mener, at spillerne skal anstrenge sig for at spille årets fem store Premier-turneringer.

- Der er nogle omstændigheder, der er uheldige, men min holdning er, at man skal forsøge at lave det bedst mulige turneringsprogram for sig selv.

- Nogle gange er det svært at forudse, men der skal være regler. Og jeg mener, at vi spillere skal anstrenge os i forhold til turneringerne, siger Azarenka.

WTA oplyser, at pengepræmierne er steget med 80 procent siden 2008. De strammere regler for top-10-spillere blev indført året efter.

Femteseedede Wozniacki var oversidder i første runde i Cincinnati. Kampen i anden runde mod Azarenka spilles natten til torsdag dansk tid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip