Terror-brødre sendt flere år bag tremmer

To aarhusianske brødre er hver idømt tre år og seks måneders fængsel ved Retten i Aarhus mandag i en historisk sag om terrortræning i Somalia. Begge brødre har anket dommen på stedet.

De to brødre på 19 og 24 år er kendt skyldige i sammen at arrangere den ældste brors ophold i en træningslejr tilhørende terrornetværket al-Shabaab i Somalia. Den 19-årige købte flybilletten og gav billet og sit pas til sin 24-årige storebror.

Retten mener derfor, at den 24-årige i nogle måneder frem til marts 2012 opholdt sig i en træningslejr, hvor han er oplært i at begå terrorhandlinger. Hans 19-årige lillebror er dømt for at have ydet bistand til storebroderens træningsophold.

Den 19-årige kom i flere telefonsamtaler med råd og opmuntring til den 24-årige storebror, mens broren var under træning i Somalia.

Terrorsagen er historisk, da det er første gang, at afsnittet om træning til terror under terrorparagraffen tages i brug.

I kendelsen fra Retten i Aarhus står der, at "intet støtter den antagelse, at formålet med GW's ophold i træningslejren har været at tilslutte sig al-Shabaabs kamp i Somalia mod den siddende regering og dens styrker".

Der konkluderes derfor videre, at formålet med GW's ophold har været at opnå færdigheder til at udføre terrorhandlinger uden for Somalia.

Brødrene blev tidligere mandag frifundet for tiltalen om at yde økonomisk støtte til grupper med terrorhensigt.

Sagens kerne handler om, hvor meget aktivitet der skal være, før man overtræder paragraffen om træning til terror.

Begge brødre har siden anholdelserne nægtet sig skyldige.

/ritzau/

Dagens Gossip